Första hjälpen för torra tassar

NÖJE

Tio grymma handkrämer för nariga vinterhänder

Torra, svidande och nariga händer är en plåga på vintern. Vilken tur då att räddningen bara är en klick handkräm bort! Sofis mode har testat ett femtontal varianter –  här är våra tio favoriter.

Långsiktig hjälp

”Hand and nail treatment cream”, Clarins.

Vår favorit! Stor tub med fast kräm som är lätt att smörja in och som absorberas på ett par minuter. Krämen lindrar sveda och torrhet omedelbart och lämnar händerna med en skön känsla. Det långsiktigt bestående mjuka resultatet gör krämen lätt att älska, så det är synd att det är så svårt att gilla den tantiga doften.

Snabbtorkande

”Lipikar hand repair cream”, La Roche-Posay.

Lätt handkräm med fräscht blommig doft som på många sätt påminner om hudotionen från samma märke. Krämen är lätt att jobba in, torkar snabbt och lämnar inga kladdiga spår på omgivningen. Regelbunden användning ger bestående mjuka, välmående händer trots ett vardagsliv med oändliga handtvättar.

Kräm i toppklass

Halkig, småtrist konsistens, doftlös och en anonym förpackning – men vad spelar det för roll när resultatet är i toppklass?!! Krämen går in snabbt, kladdar inte och lägger sig som en skyddande film runt händerna som blir långvarigt silkeslena och tål att tvättas och spritas om och om igen.

Prisvärt

”Norwegian formula fast absorbing hand cream”, Neutrogena.

Kräm med mild, fräsch doft och lätt konsistens som absorberas supersnabbt och lämnar händerna mjuka, kladdfria och tåligare för vatten och väder. Prisvärt val för dig som har tokbråttom och inte vill vänta vare sig på att krämen ska gå in

i huden eller att den ska ge effekt.

Dubbelverkande

”No dry hands”, Scratch.

Örtdoftande handkräm som är väldigt dryg, en liten klick räcker långt. Det här är ett bra val för dig som söker en kräm som tillgodoser flera behov – tillräckligt snabbtorkande och lätt för att passa på dagen, samtidigt som den ger den extra näringsboost som krävs för att fungera bra som nattbehandling.

Snabbfixare

”Almond hand & nail cream”, The Body Shop.

Fluffig mandeldoftande kräm som känns sval och skön på huden. Sveda och torrhet lindras lika snabbt som krämen absorberas och du behöver inte riskera att lämna kladdiga spår efter dig. Passar lika bra på dagen som på natten, men påverkar inte händernas torrhet på sikt.

Nagelbandens bästis

”Citrus hand and nail cream”, Weleda.

Certifierat naturlig, örtdoftande handkräm som är rik på sötmandelolja. Konsistensen känns lite fet och händerna blir ganska kladdiga. Efter en tids användning har torra, spruckna nagelband blivit märkbart finare och mindre torra, men på händerna märks inte samma effekt.

Mjuk och smidig

”Ultra-moisturising hand therapy pomegranate”, Crabtree & Evelyn.

Vit, fluffig kräm med intensiv, fruktig doft som dröjer sig kvar på händerna länge, vilket gör den till ett mindre bra val för dig som är känslig. Krämen absorberas supersnabbt och huden känns genast återfuktad, mjuk och smidig.

Mot svidande hud

”High intensity hand cream”, Bliss.

Handkräm som lindrar svidande hud snabbt, men som känns kladdig och tar lång tid att absorbera. Passar därför bäst att använda nattetid – tillsammans med ett par bomullsvantar. Effekten kunde gärna vara lite mer hållbar.

Kompis för natten

”Bee lovely hand cream”, Neal’s Yard Remedies/Skincity.

Fungerar bäst med bomullsvantar på natten. Certifierat naturlig handkräm med smörig konstistens och doft av apelsin och trä. Krämen är knepig att smörja in och tar evigheter på sig att absorberas, vilket resulterar i kladdiga märken på allt du kommer emot. Men vi älskar faktumet att serien verkar för att rädda jordens bin.

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg, Thinkstock

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode