Sanna Nielsen ska vinna – med sina ben

Av: Helena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Sanna om nya stilen inför Eurovision: Ska sticka ut

1 av 2
Benar ut sin nya look Under andra deltävlingen i ­Linköping bar Sanna Nielsen den svarta byxdressen för första gången i sitt nummer. I Eurovision kommer hon att visa benen mer – liksom hon gjorde på festen i Stockholm efter att ha vunnit Melodifestivalen.

Classy, lyxigt, dyrt.

Så ska Sanna Nielsen se ut som en internationell popstjärna i Eurovision.

– Hon har ju så snygga ben, säger Christer Björkman.

Den har precis sjunkit in.

Den där vinsten, som kom med det sjunde försöket i ­Melodifestivalen.

Strax efter finalen i mars drog planeringen inför Eurovision song contest i Köpenhamn i maj i gång.

– Det är inte förrän nu segerruset har lagt sig. Som jag känner att jag har landat i det som hänt. Att jag ska få representera Sverige, det känns fantastiskt, säger Sanna Nielsen, 29, till Nöjesbladet.

Startnummer fyra

I veckan blev det klart att Sanna och ”Undo” går ut som startnummer fyra i första semifinalen. Och i dagarna åkte alla länders delegationschefer till ­Köpenhamn för att gå igenom och få respektive nummer godkänt av EBU och den danska produktionen.

Och för att sticka ut gör nu Sanna Nielsen tillsammans med SVT flera ändringar.

Kristallerna som hängde från taket tvingas de ta bort. I stället utökas den effektiva ljusriggen på scengolvet med 18 lampor i en åttakantig form. Sanna kommer dessutom att stå på ett nytt, svartglittrigt podium.

– Vi vill ha samma känsla i numret. Men vi vill ta det till en internationell nivå. Det ska kännas lyxigt, säger Sanna Nielsen.

Kort klänning

Även Sanna gör en stor förvandling. Hon byter ut den svarta byxdressen till kort klänning.

– Det ska kännas glitter och glamour. Det ska kännas vackert men också edgy. Jag vill inte ­vara för söt eller för gullig. Jag vill sticka ut, ­säger hon.

– Det ska både vara och se dyrt ut. Och det blir mycket ben, hon har så snygga ben. Hon ska se ut som en internationell popstjärna. Vi vill verkligen tävla och göra det på alla plan, säger Christer Björkman, 56, chef för den svenska delegationen.

Så gör Nielsen om sitt nummer

Nöjesbladet har fått exklusiva ritningar över Sanna Nielsens nya nummer i Eurovision song contest i Köpenhamn i maj.

Nya kläder. Är just nu mitt uppe i arbetet att ta fram två varianter av en kort klänning som ska kännas lyxig, dyr och ­edgy. De kommer ha ett svart ­alternativt, och en klänning i färg.

Inga kristaller i taket.

Ljusriggen utökas till en åttakantig ­diamantform, med 18 lampor.

Sanna kommer stå på ett svartglittrande ­podium.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN