Yohio: "Förra året var kaos"

avFrida Söderlund

NÖJE

Förra årets succé satte sina spår.

Yohio tvekade innan han tackade ja till att delta i Melodifestivalen igen.

– Man mår inte bra av att låta sig pressas, säger han.

Han var svenska folkets vinnare förra året. Men när alla röster hade räknats ihop föll Yohio, 18, mot Robin Stjernberg, 22, i Melodifestivalen.

Nu tar artisten revansch med låten ”To the end”. Men Yohio tvekade innan han tackade ja.

– Jag tar aldrig förhastade beslut på något sätt, jag gillar att tänka igenom saker innan. Men jag kom fram till att jag har gjort det här en gång och nu har jag egenskaperna, erfarenheten och kunskapen, säger han.

– I år känner jag mig lugn.

"Lugn utåt"

Annat var det i våras när Yohio debuterade i tävlingen.

– Jag tror att det kommer att bli roligare i år, för att jag inte behöver vara orolig över att jag inte vet vad jag ska göra. Förra året var kaos. Jag var nykomling och fattade ingenting, säger han.

Du verkade väldigt lugn förra året, men var det inte så?

– Jag är nog väldigt lugn utåt, men min hjärna jobbar väldigt mycket. Förra året hade jag ingen press från början, sedan blev det jättemycket press och man mår inte bra av att låta sig pressas.

Förra året kom du tvåa, känner du att du måste gå för vinst?

– Ja, det är klart att det finns press från flera olika håll. Men jag tycker inte att man ska låta saker pressa en så mycket och jag försöker att inte tänka på det. Man ska köra sin grej och skita i allting annat.

Nästa års bidrag skiljer sig från ”Heartbreak hotel”.

–Låten är stor, pampig och maffig. ”To the end” och ”Heartbreak hotel” är verkligen två olika låtar. Det här är en större låt, säger han.