”Nyckeln till en bra stil”

Emma Elwin är ny profilerad stylist på Theyouway

Hon började karriären som assistent till Elin Kling och är numera medverkande moderedaktör för Elle – och stylist på Theyouway. Vi säger välkommen till Emma Elwin som är en av våra profilerade stylister!

Emma Elwin
Emma Elwin

Behöver du inspiration i vardagen? Look no further! Emma Elwin vill hjälpa dig att utveckla garderoben till den perfekta basgarderoben. Dessutom kommer du som läsare att kunna chatta med Emma varannan vecka.

Hur ser vanlig vecka ut för dig?

– Oftast så har jag ett stylingjobb inbokat vilket kan vara reklam eller ett modejobb för Elle. Jag gillar att göra mycket research inför båda delarna, skapa moodboards och verkligen förlora mig själv i temat. Ofta springer man på showrooms och plockar ihop saker till fotograferingar. Bloggen är också en stor del av min vardag och jag älskar att illustrera, fota stilleben och göra shoppingplock.

Vad har du för förväntningar på Theyouway?

– Jag hoppas kunna inspirera våra läsare till att hitta en fungerande, tidlös och snygg basgarderob. Det ska bli så kul att får chatta med alla underbara läsare!

Vad tror du att just du kommer att tillföra?

– Jag brinner väldigt starkt för att värna om den personliga stilen, att man ska bära det man känner sig snygg i oavsett trend. Nyckeln till en bra stil är att plocka det man gillar bäst från trenderna, det som passar ens nuvarande garderob. När jag köper ett plagg brukar jag tänka att de ska passa till minst fem andra plagg som jag redan har i garderoben.

Vilka är dina favoritmärken?

– När det kommer till skor och väskor så älskar jag Chloé, Givenchy och Céline.  Det är märken jag det är värt att lägga lite mer pengar på! När det kommer till kläder försöker jag hitta märken som har ett miljötänk. Favoriterna just nu är Organic by John Patrick och Stella McCartney.

Om du skulle beskriva din egen stil, vad ska skulle du säga då?

– Jag försöker att investera i välskräddade plagg av hög kvalitet som jag vet kommer funka lika bra i år som om fem år. Jag älskar att klä mig maskulint men känner mig aldrig så snygg som när jag har på mig min figurnära überkvinnliga gingham-mönstrade klänning från Prada. Så en blandning av klassiska oxford-herrskjortor, snickarbyxor i denim och vadlånga a-linjeformade kjolar som ger getingmidja.

Favoritköpet?

– Min Givenchy-väska i konjaksbrunt skinn som åldras väldigt fint. Modellen heter ”Lucrezia” och är en väska som jag fortfarande kommer kunna bära när jag är 80 år!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN