Pernilla Wahlgren pausar jakten på en ny kärlek

Testade Tinder: ”Jag måste träffa nån i real life, det är enda sättet”

avTorbjörn Ek

Publicerad:

Pernilla Wahlgren ratar Tinder.

Efter att ha testat att finna kärleken via nätet har hon bestämt sig för att sluta söka efter en ny man.

– Jag prioriterar det inte just nu, jag tycker att det är ganska skönt att vara själv, säger hon.

I ”Wahlgrens värld” har Pernilla Wahlgren, 51, tidigare gått på blinddejt och i vårens säsong syns hon testa dejtingappen Tinder. Men det visar sig snabbt att det inte är något för henne.

– Jag är inte kvar där längre, kan jag säga, säger hon när Nöjesbladet träffar henne för att prata om den nya säsongen av realityserien på Kanal 5.

Kände bara: ”Gud vad jobbigt”

– Jag hade nåt sånt där Tinder guld eller vad det heter som gjorde att ingen kunde se mig förrän jag hade lajkat dem. Men nej, det var inget för mig. Jag blev bara stressad. Jag har ju fobi mot att svara folk, så när nån som jag hade lajkat skrev så kände jag bara ”gud vad jobbigt”. Jag tycker inte att det är kul att smsa och mejla. Jag måste träffa nån i real life, det är enda sättet.

Under sin korta tid som aktiv på dejtingappen lyckades Pernilla dessutom råka ut för nätbluffare.

– Jag skrev med en kille och så visade det sig att det inte ens var han på bilden och då kände jag att det är ju värdelöst för det är ju ändå bilden man går på.

”Härligt att vara kär”

Så nätdejting är inget för dig alltså?

– Nej, men jag säger inte att det är fel för jag har många kompisar som har träffats där. Men nej, det funkar inte. Det är ju lite svårt, de vet vem jag är på en gång... Det behöver ju inte vara fel, men jag vet ju inte vilka de är uppenbarligen.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Pernilla Wahlgren.

Men vill du träffa nån då?

– Alltså, jag vill ju... Jag har svårt att se mig själv i ett förhållande. Å andra sidan tycker jag att det skulle vara skittråkigt att vara själv hela livet också. Men jag prioriterar det inte just nu, jag tycker att det är ganska skönt att vara själv. Jag vet också att det är härligt att vara kär och ha det där pirret, men det är ju inte det man känner när man aktivt ska gå på dejter via nätet, säger Pernilla Wahlgren.

”Wahlgrens värld” sänds torsdagar 21.00 på Kanal 5 och Dplay.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM