Galna Comic con blir Alexanders elddop

NÖJE

Varje fredag – Magnus Sundholms Hollywoodkrönika i Nöjesbladet

HOLLYWOOD. Det här är ingen spalt som brukar tycka synd om Hollywoodskådisar.

Men efter att ha tagit del av Alexander Skarsgårds schema de kommande dagarna är undertecknad böjd att känna åtminstone lite medlidande.

Med framgången i ”True blood” – kanalen HBO:s just nu största guldkalv – följer ett pr-schema som skulle kunna göra vem som helst yr.

Alexander Skarsgård som Eric i tv-serien ”True blood”.

När vi i förrgår träffades på det häromdagen bomb-evakuerade Zlatan-hotellet Four Seasons hade Skarsgård just kastats in i den mediekvarn som förr eller senare maler ner den mest entusiastiska skådespelare.

– Jag gjorde 14 tv-intervjuer på sju minuter vardera i morse, sa han under en lunchpaus inför eftermiddagens långa rad av presskonferenser.

Just tv-biten är en löpande bandproduktion där den ena journalisten slussas in i ett rum där intervjuobjektet och två kameror står redo, samtidigt som den andra reportern förs ut. Allt för att hinna med så många soundbites för så många olika länder som möjligt.

– Till slut blir man jävligt trött på att prata om sig själv, sa Skarsgård.

Ändå är det bara början. Mediablitzen fortsätter veckan ut. I går väntade liknande grillning på samma hotell, följt av ett 40-tal radiointervjuer.

Det verkliga elddopet kommer dock inte förrän i helgen. Skarsgård, Anna Paquin, Stephen Moyer och de andra huvudrollsinnehavarna i vampyrserien ska till Comic con i San Diego.

Den började som en serietidningsmässa 1974 och lockade då 300 besökare. I dag är det ett jätteevenemang på fyra dagar som drar mer än 120 000 åskådare.

Det är känt som en nördtillställning där framför allt vuxna män lever sig kvar i ungdomsåren, samlar ”Star wars”-figurer och råkar i våldsamma gräl om budskapet i ”Watchmen”.

Men även om Hollywood himlar med ögonen när evenemanget kommer på tal går det inte att förneka mässans pr-värde.

– Vi ska göra framträdanden, fotograferas och sitta i paneler, sa Skarsgård med en något plågad min.

Han får ta det positivt.

Efterfrågan visar bara hur het han blivit i Hollywood.

Vad är då den vanligaste frågan medierna ställer till mannen bakom den blodsugande vampyren Eric Northman?

– De frågar om hajpen, varför Eric är så populär.

Och vad svarar du?

– Jag blir lika perplex varje gång.

Ska han orka med intervjuschemat är det nog bäst att han tänker ut ett färdigredigerat standardsvar.

ARTIKELN HANDLAR OM