Klick!

Spelar bara skitstövel

Av: 

Robert Triches

NÖJE

Skräckrockaren Manson erkänner: Jag är en bluff

LONDON. Marilyn Manson är en bluff.

I alla fall enligt honom själv.

– Allt är ett spel. Vem bryr sig?

Manson är i London inför en spelning på Download-festivalen på Castle Donington nästa vecka. Han gör promotionintervjuer från sitt exklusiva hotell vid Park Lane, men sällan träffar han en journalist mindre än tre timmar efter utsatt tid.

Han syns aldrig utan en drink i handen.

På frågan när han grät sist svarar han:

– Det var ett par timmar sedan när Steve (Mansons tourmanager) sa att han inte kunde skaffa mig några droger. Då fick jag tårar i ögonen, säger Manson i en intervju med Mirror.

Tänkte bli journalist

Sedan början på 90-talet, när den aspirerande journalisten Brian Hugh Warner bytte namn till Marilyn Manson och började göra karriär som skräckrockare, har allt Manson gjort byggt på image.

Det kommer ändå lite som en ögonbrynshöjare när Manson själv berättar om bluffen. Allt han står för är ett skådespel, en yta som inte har med den riktiga personen att göra.

– Jag spelar i denna stund. Spelar skitstöveln. Allt är ett spel, säger Manson och glider smidigt in på sitt nya album ”The High end of low”.

– Den nya skivan kretsar kring gamla filmer. Jag säger: ”Jag vill döda dig som de gör på film”. Är jag skådespelaren, regissören eller betraktaren? Vem bryr sig? Poängen för mig är att mitt liv är annorlunda än alla andras.

Ingen alkis enligt AA

Men drogerna? Alkoholen? Är du alkoholist?

– Inte enligt AA:s definition. Enligt dem är man alkoholist när man dricker, strular, inser det, men fortsätter att dricka ändå.

– Jag strulade långt innan jag började dricka, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Klick!

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!