Nöje

Galen Cruise kan få kicken

NÖJE

Filmbolag vill skrota stjärnans film efter utspelet hos Oprah

HOLLYWOOD

Tom Cruises bisarra beteende är på väg att göra nya "Mission: Impossible" till ett omöjligt uppdrag.

Hans scientologipropaganda, attack på Brooke Shields och den udda kärleksförklaringen till Katie Holmes har skrämt slag på Hollywoods filmbolag.

De vill inte längre satsa pengar på en av världens största filmstjärnor.

-Framtiden för "MI3" är helt klart i fara, men vi har inte fattat något slutgiltigt beslut ännu, säger en högt uppsatt studiochef till New York Times.

De starka reaktionerna är resultatet av Cruises framträdande hos Oprah Winfrey. Där hoppade 42-åringen upp och ner i soffan medan han bedyrade sin kärlek till Katie Holmes, 26.

-Jag kan inte hjälpa det. Jag har aldrig känt så här förut, utropade stjärnan som varit gift med Nicole Kidman och Mimi Rogers.

Reklam för sekten

Cruises rapporterade härdsmälta inleddes dock långt tidigare. Under inspelningen av kommande "Världarnas krig" utanför Los Angeles vägrade han att ställa upp på intervjuer om de besökande journalisterna inte underkastade sig ett informationsmöte i scientologernas tält.

Cruise, som själv är medlem i sekten, hade pressat regissören Steven Spielberg att få resa tältet på inspelningsområdet.

Till Aftonbladet säger en av de inbjudna internationella journalisterna:

-Det var helt bisarrt. Vi tvingades gå där i flera timmar innan vi fick vår pratstund med Cruise.

Tidigare har Cruise varrit försiktig när det gällt reklam för scientologerna. Men den senaste tiden har han öppet förespråkat sekten.

I en intervju med tyska Spiegel hävdar han att han hjälpt hundratals människor att sluta med droger och att sekten har det mest effektiva avvänjningsprogram som existerar.

Vill lägga ner "MI3"

Han har också öppet gett ovälkomna råd till Brooke Shields, då han hävdade att hennes depressioner efter förlossningen kan botas med vitaminer.

-Tom Cruises kommentarer är farliga och oansvariga. Han borde koncentrera sig på att rädda världen från utomjordingar, säger hon.

Reaktionerna är så starka att Paramount överväger att skrota "MI3", som bolaget redan plöjt ner mer än en halv miljard kronor i.

Kanske har informationen nått Cruise. För nu är det locket på.

I går ställde han in nästa veckas presskonferens i Hollywood, dit bland andra Aftonbladet bjudits in.

Hollywood fullt av scientologer

Magnus Sundholm

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje