Komikern Marty Allen är död – blev 95 år

1 av 2 | Foto: David F. Smith / TT
Komikerduon Marty Allen (till vänster) och Steve Rossi. Bilden är tagen 1965.
NÖJE

Komikern Marty Allen har dött.

Han utgjorde ena halvan i amerikanska komikerduon Allen & Rossi.

Marty Allen blev 95 år.

Marty Allen blev en välkänd och omtyckt profil genom sin medverkan i en rad amerikanska tv-program.

Allens talesperson, Candi Cazau, bekräftar för AP att komikern har gått bort på grund av komplikationer som uppstått efter en lunginflammation. Hans hustru Karon Kate Blackwell fanns vid hans sida.

Han utgjorde ena halvan i komikerduon Allen & Rossi. Radarparet medverkade bland annat i 44 avsnitt av ”The Ed Sullivan show”, inklusive det avsnitt som gästades av Beatles och fängslade en stor del av USA. Musikgruppen gjorde sitt första amerikanska tv-framträdande i ”The Ed Sullivan show”.

– Alla kommer ihåg programmet med The Beatles, och de var toppen, men vi dök upp i alla program. Det fanns inget en talk show på tv som inte ville ha Allen & Rossi, sa Marty Allen 2014 enligt Variety.

Allen & Rossi gick skilda vägar 1968. Såväl Marty Allen som Steve Rossi, den andra halvan i komikerduon, fortsatte med sina karriärer på varsitt håll för att återförenas på 1990-talet.

Marty Allen deltog även i andra världskriget. Han turnerade med komedishower på militärsjukhus i slutet av 1960-talet. Så småningom kom han att axla en rad roller i drama-tv-serier som ”The Big Valley” och filmer som ”The Great Waltz”, ”Harrad summer” och ”A whale of a tale”

Marty Allen blev 95 år.

Här är stjärnorna som lämnat oss 2018 01:13