"Att vara glad gör att du ser fantastisk ut"

NÖJE

Liz Hurley avslöjar sina skönhets- hemligheter

1 av 3 | Foto: Liz Hurley bär hellre byxor än kjol - så att hon slipper tänka sig för när hon stiger ur en taxi.

Liz Hurley är en av världens mest eftertraktade kvinnor. Hon är en stilikon, skådespelerska och modell.

Sofi Fahrman har träffat tidernas vackraste 41-åring som berättade om sina skönhetshemligheter och om modellkontraktet med svenska MQ.

Säg Liz Hurley och varenda kille tänker att Hugh Grant var en lycklig jäkel som hade allt och förlorade rubbet. Säg Liz Hurley igen och varenda kvinna tänker 1994 och Londonpremiären av filmen "Fyra bröllop och en begravning".

Det var Hughs film men Liz" kväll. När hon gjorde entré i en djupt urringad Versaceklänning lyste Londonmörkret upp som en nyårsnatt av fotografernas blixtar.

Dagen efter fylldes världens tidningar av en viss Liz Hurley iklädd en klänning sammansatt av säkerhetsnålar och inget mer. En stjärna var född.

En av de första att höra av sig var skönhetshuset Estée Lauder. Liz fick omedelbart ett guldkantat kontrakt, något som hon fortfarande har kvar. Filmer följde. Precis som separationer. Och barn. Hugh gick. Mångmiljardären Stephen Bing kom. Med honom fick Liz sonen Damian.

I dag, mer än tolv år efter den där Versace-natten är Liz Hurley en av världens främsta stilikoner.

Vad har du på dig?

– Mitt linne kommer från Marc Jacobs, skorna från Patrick Cox, solglasögonen från Chanel och kavajen från Louis Vuitton. Jag är helt enkelt "multibranded". Jeansen vet jag inte...

Jag spanar in bakfickorna och meddelar Liz att det är ett par James hon har på sig.

Beskriv din stil.

– Jag gillar att klä mig i jeans med en snygg topp till. Jag försöker verkligen använda kjol och klänning men nio av tio gånger står jag över. Det bästa med byxor är att man inte behöver tänka efter när man kliver ur en bil eller taxi.

Men ibland använder du klänning?

– Ja, jag har hundratals. Det hänger många underbara designerklänningar i min garderob.

Har du kvar Versaceklänningen som gjorde dig till världsstjärna?

– Nej, jag tror faktiskt att den hänger på ett museum.

Du ser alltid strålande ut på röda mattan, är det jobbigt att förbereda sig?

– Det är en del av mitt jobb. Det är faktiskt som att gå till jobbet så det är varken spännande eller roligt. För mig är det precis som att göra en film eller ett fotojobb. Jag får hår och make gjort och en klänning.

Skönhetstips?

– Att vara glad gör att du ser fantastisk ut. När man kommer tillbaka från semestern och ser utvilad ut är också vackert.

Vad gör du när du vill koppla av?

– Jag ser till att inte jobba på helgerna. Då åker jag till min farm på landet och där är jag ute mycket och går i slappa kläder.

Vad använder du för skönhetsprodukter?

– Jag har haft skönhetskontrakt med Estée Lauder i 12 år så jag använder enbart deras produkter.

Vad kommer du använda för plagg i sommar?

– Jag har inte shoppat så mycket på sistone men jag är inne på att ha plagg som ingen annan har. Jag har en kompis som handlar klänningar från marknader i Brasilien till mig. Sen är jag mycket i Indien där jag handlar en del. Jag kommer självklart även att använda mycket av mitt eget märke, som gör bikinis och kaftaner.

Vilken är sommarens bästa bikinimodell?

– Min favorit är en halterneck med en ring mellan brösten. Den ger mycket stöd. Här i Stockholm kan man faktiskt hitta mina grejer i butiken Natalie Schuterman.

Kan du tipsa om någon diet inför beach 2006?

– Jag plåtas i bikini varannan vecka under hela året så för mig gäller det att hålla mig i form även när det inte är sommar. För min del så brukar jag sluta äta smågodis och efterrätter när jeansen sitter för tajt. Men andra tips är att skippa alkohol och att sluta småäta.

Du gick ner i vikt väldigt snabbt efter din graviditet, vad gjorde du?

– Jag gick upp 26 kilo under min graviditet. Jag la på mig snabbt och jag gick ner snabbt. Jag åt små rätter som kött med sallad och broccoli eller fisk och grönsakssoppa. Inget godis!

Tränar du?

– Jag tränar inte för då blir jag för stor. Men jag ser till att hålla i gång och det kan jag lova att man gör när man har barn.

Hur är det att vara en stilikon som alla alltid spanar in?

– Jag lämnar aldrig hemmet i skitiga träningsbyxor och otvättat hår. Aldrig. Jag har ett skönhetskontrakt. Jag är skyldig min uppdragsgivare att se bra ut och så har det varit i 15 år.

Finns det någon vars stil du beundrar?

– Det finns många som klär sig bra. Jag blir glad när jag ser någon som inte är ung och inte för opererad som ser stilig och elegant ut. Världen har blivit lite galen när alla ska klä sig och se ut som tonåringar, som i Los Angeles. Jag är trött på magkorta toppar, jag vill att kvinnor i alla åldrar ska klä sig elegant.

Slutligen, berätta vad du gjort i dag!

– Jag har plåtat en kampanj för MQ och det har varit roligt. Jag har suttit på en stol hela dagen och snackat om Sverige, vad jag förknippar och har hört om Sverige. När vi väl satte i gång så visade det sig vara ganska mycket, svensk massage, ABBA, Sven Göran Eriksson, vodka, akvavit, Strindberg, Volvo, Saab.

Hurleys favoriter:

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode