Liamoo hjälper svårt sjuka Ida att överraska klasskompisarna

Här dyker Liamoo upp i skolan

När Ida blev allvarligt sjuk samlade hennes klasskompisar in flera hundra tusen kronor till Barncancerfonden.

I ”Sofias änglar” får Ida en chans att tacka och överraska sina kamrater med idolen Liamoo som kommer på besök.

– Det var ett väldigt lätt val för mig att göra när jag fick den här förfrågan att komma hit, för någon som krigat mot det och liksom står upp, säger Liamoo i programmet.

Hösten 2017 fick då 10-åriga Ida, som Aftonbladet tidigare skrivit om, beskedet att hon drabbats av en ovanlig form av leukemi. Hon påbörjade en mycket svår cellgiftsbehandling med flera komplikationer som följd.

I veckans avsnitt av ”Sofias änglar” hjälper Sofia Wistam och hennes team Ida och hennes familj att få en trygg och hållbar miljö i hemmet där hon kan fortsätta sin rehabilitering.

Tappar hakan

Genom hela den tuffa behandlingen har klasskompisarnas stöd betytt massor för Ida och tillsammans med läraren Ulrika har klassen tillverkat och sålt pärlarmband som i dagsläget genererat flera hundra tusen kronor till Barncancerfonden.

Därför vill Ida ta tillfället i akt och tacka klassen i programmet. Tillsammans med teamet i ”Sofias änglar” ordnar hon så att klasskamraterna får träffa idolen Liamoo. En överraskning som får kamraterna att tappa hakan.

”Är väldigt starkt”

– Det var ett väldigt lätt val för mig att göra när jag fick den här förfrågan att komma hit, för någon som krigat mot det och liksom står upp. Det är väldigt starkt, säger Liamoo i programmet.

Tonårsidolen är djupt imponerad av Ida och hennes klasskamrater.

– Det blir en förebild tillbaka till mig, att man kan vara 12 år och vara en sån krigare, säger han och fortsätter:

– Jag ser upp till hela den här klassen. Jag tycker det är helt amazing att man kan vara så små men ändå ha så stora hjärtan.

”Sofias änglar” visas onsdagar klockan 21.00 i Kanal 5 och på Dplay.se.

Publisert:

LÄS VIDARE