Avlyssnad av pressen

NÖJE

Englands största tidning kan tvingas betala Sienna Miller flera miljoner

1 av 5 | Foto: Sienna Miller fick rätt att titta på listor över vilka mobilabonnemang som har försökt logga in på hennes telefonsvarare. Nu ska News of the World ha bett henne om ursäkt för att ha hackat telefonsvararen.

LONDON. Sienna Millers telefonsvarare hackades.

Nu erkänner Storbritanniens största tidning att man avlyssnat kändisars telefoner.

Skadestånden beräknas bli omkring 215 miljoner kronor.

Anklagelser om att den brittiska söndagstidningen News of the World avlyssnat en mängd kändisars telefoner har förekommit sedan två av tidningens medarbetare dömdes till fängelse 2007 för att ha hackat sig in på röstbrevlådor som tillhörde personer kring det engelska kungahuset.

Ber åtta om ursäkt

I tisdags gav en högre domstol Sienna Miller rätt att få ut telefonlistor över alla mobilabonnemang som försökt logga in på hennes röstbrevlåda.

Och i går kom erkännandet. News of the World ber i ett uttalande åtta kända personer om ursäkt för att man under åren 2004 till 2006 systematiskt hackat sig in i deras röstbrevlådor i jakten på nyheter.

Tidningen avslöjar inte vilka kändisar som fått en ursäkt, men enligt Sky News är Sienna Miller en av dem som kan räkna med ett ordentligt skadestånd.

Totalt beräknas tidningen tvingas betala ut omkring 215 miljoner kronor. Även Storbritanniens före detta biträdande premiärminister John Prescott uppges ha fått en ursäkt från tidningen.

Fler kändisar

Jude Law, Gordon Brown, Paul Gascoigne och Elle Macphersons tidigare rådgivare Mary-Ellen Field är namn som förekommer i den polisutredning som pågår parallellt med News of the Worlds interna revision. Åtal väntas i höst.