Skrällen

NÖJE

Sara Varga vågade inte tro att hon vunnit

Foto: Trodde sebastian vunnit Sara Varga gör segertecknet sedan hon till slut lyckats smälta att hon gått vidare till Andra chansen.

Sara Varga vände sig till Sebastian i greenroom och sa ”grattis”.

Sedan förstod hon att det var hon som hade vunnit med sin känsloladdade ”Spring för livet”.

– Min hjärna kokade över helt, säger hon om skrällen i går.

Foto: Sara Varga firade sin vinst på dansgolvet.

”Spring för livet om det är dig kärt, att slå tillbaka det är det aldrig värt”, sjöng Sara Varga i går och orden gick rakt in i hjärtat på svenska folket. Den okända dj:n skrällde och tog en plats i Andra chansen.

Varga vill med sin låt belysa misshandlade kvinnor och ge dem kraft att lämna den som slår. Och hon har redan fått bevis för att hennes budskap når fram.

– Jag fick ett mejl i går av en tjej som hade hört låten och som skrev ”tusen tack för att du satte ord på det jag inte vågat berätta för någon”, säger Varga.

Nerverna försvann

Varga som aldrig har stått inför en storpublik har varit ett nervvrak i veckan. Men precis innan hon skulle gå ut på scenen i går berättar hon att hon blev lugn.

– Det var som om det viktigaste var att få nå ut till så många med min text. Då försvann nerverna.

Väntan i greenroom minns hon knappt. När Marie Serneholt ropade ut Sara Varga som vinnare i duellen mot Sebastian hörde Sara fel.

– Jag trodde att det var han som hade gått vidare, så jag grattade honom. Och han sa bara ”det var du”. Det var en otrolig känsla, säger hon.

Vet vad hon pratar om

Efter sändningen är hon fortfarande i chocktillstånd. Hon tar sig för pannan och ler brett.

– Det är både glädje nu samtidigt som jag vill förmedla den här smärtan som jag sjunger om. Jag är ambivalent. Hela min hjärna har kokat över.

Låten ”Spring för livet” skrev Sara med tårarna rinnande ner för kinderna.

– Det var så känslosamt. Jag vet att det är väldigt väldigt många tjejer som har varit i en sådan situation som jag beskriver, säger hon.

Om texten bygger på självupplevda händelser vill hon inte svara på.

– Det spelar ingen roll. Men absolut, jag har ju skrivit låten och man får dra sina egna slutsatser. Jag vet vad jag pratar om.

ARTIKELN HANDLAR OM