Flinck tävlar – i schlagern

Publicerad 2011-10-24

Skådespelaren klar för Melodifestivalen 2012

LONDON. Han är en av Sveriges mest kontroversiella och hyllade skådespelare.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Thorsten Flinck, 50, gör schlagerdebut i vår.

Mot sig i Melodifestivalen 2012 får han bland andra Charlotte Perrelli, Danny Saucedo och Molly Sandén.

I veckan planerar SVT att presentera flera av låtarna och artisterna till Melodifestivalen 2012.

Tidigare i höstas kunde Nöjesbladet avslöja att både Charlotte Perrelli och Danny Saucedo visat intresse för att ställa upp i Melodifestivalen igen.

Nu erfar Nöjesbladet att båda är klara för vårens tävling. Perrelli med en specialskriven låt av Fredrik Kempe och Danny har under sensommaren arbetat tillsammans med svenska musikskrivarkollektivet Trinity, som också gjort låtar åt Agnes, Pussycat Dolls och Lazee.

Pojkbandsduell

Att Danny nu är klar öppnar för minst en intressant duell i tävlingen eftersom båda hans E.M.D-kollegor också har skickat in sololåtar till tävlingen.

– Om inte båda så lär SVT absolut plocka ut minst en till från E.M.D till tävlingen. Det är ju precis den typen av dueller de gillar, pojkbandets uppgörelse i direktsändning, säger en källa inom musikbranschen med god insyn i tävlingen.

Mattias Andréasson har skickat in låtar på svenska, lite grann i stil med Oskar Linnros. Erik Segerstedt kör mer singer/songwriter-stil, engelsk gitarrpop, så det beror väl på vilket som passar bäst i mixen, fortsätter källan.

Även Molly Sandén och rockabillybandet Top Cats uppges vara klara för tävlingen.

Björkman.
Björkman.

Men SVT:s verkliga fjäder i hatten är något helt annat. Musikvärldens största snackis just nu är att Christer Björkman lyckats övertyga Thorsten Flinck att ställa upp i Melodifestivalen 2012. Uppgifterna bekräftas av flera källor nära den hyllade och kontroversielle skådespelaren.

En person med god insyn berättar att Thorsten Flinck kommer att ställa upp tillsammans med sitt band Revolutionsorkestern som tidigare i år släppte ett album.

Thomas G:son skriver

Flera väl insatta källor bekräftar också att Flinck ska tävla med en låt skriven av schlagerveteranen Thomas G:son tillsammans med musikerlegendaren Ted Ström vars största hit ”Vintersaga” bland annat framförts av Monica Törnell och Jerry Williams.

Nöjesbladet har sökt Flinck för en kommentar, men fått beskedet att han inte kan svara på frågor om Melodifestivalen förrän tidigast i dag, måndag.

Inte heller Christer Björkman har gått att nå för en kommentar.

Ämnen i artikeln