Disney-klassikern blir spelfilm – med Gong Li och Jet Li

Kinesiska superstjärnorna gör rollerna när ”Mulan” görs i ny version

1 av 3 | Foto: Thibault Camus / TT / NTB Scanpix
Gong Li kommer att ha en roll i filmen.

avTorbjörn Ek

NÖJE

Mulan blir till spelfilm.

Några av huvudrollerna kommer att göras av Gong Li och Jet Li, uppger Hollywood Reporter.

Disney har fått med sig några av Kinas absolut största stjärnor när man gör en nyversion av den tecknade klassikern ”Mulan”, men som spelfilm, skriver Hollywood Reporter.

Den vanligen välunderrättade publikationen uppger att Gong Li, 52, kommer att göra rollen som Mulans fiende, en ondskefull häxa, i filmen som börjar spelas in i Kina och på Nya Zeeland i augusti. Gong Lis karaktär var inte med i den tecknade versionen av ”Mulan” från 1998.

Slutförhandlingar med Jet Li

Enligt Hollywood Reporter ligger filmbolaget också i slutförhandlingar med Jet Li, 54, om att göra rollen som Kinas kejsare i filmen som beräknas ha premiär i mars 2020.

Efter en omfattande karriär i Asien Hollywood-debuterade Jet Li i ”Dödligt vapen 4” 1998 och har sedan dess gjort succé i allt från ”Romeo must die” till ”Expendables”-filmserien. Gong Li å sin sida har kombinerat uppmärksammade roller i filmer som ”Berättelsen om Qiu Ji” och ”Farväl min konkubin” med amerikanska storfilmer som ”En geishas memoarer”, ”Miami VIce” och ”Hannibal Rising”.

Filmens hjältinna, Hua Mulan som klär ut sig till man för att ta sin sjuka fars plats i den kineiska armén, kommer att spelas av Liu Yifei, 30.

Här är de kvinnliga skådespelarna som tjänar mest 01:05
ARTIKELN HANDLAR OM