Svenske maken om Ricky Martin: ”Kändes som en tsunami”

1 av 3 | Foto: Andre Penner / AP
Jwan Yosef och Ricky Martin.

avMathilde Albinsson

NÖJE

I januari gifte sig Ricky Martin och Jwan Yosef.

Nu berättar svensken om världsstjärnans frieri.

– Han gick ner på knä och slängde bara fram en ring. Jag stirrade på den och tänkte ”Fuck, this is happening”, säger Jwan Yosef till Svenska Dagbladet.

I januari tidigare i år meddelade Ricky Martin att han utbytit löften med sin svenska man Jwan Yosef.

Bröllopsfesten planeras vara i tre dagar och inträffa senare i år.

Paret träffades när Ricky Martin letade konst. Yosef är en svensk-syrisk konstnär och Martin tog kontakt med honom efter att ha fallit för hans tavlor på Instagram. När artisten gästade Ellen DeGeneres tv-program i slutet av 2016 avslöjade han att paret förlovat sig.

”Som ett slag i ansiktet”

De sågs för första gången i samband med en av Ricky Martins spelningar i London.

– När jag mötte hans blick var det som ett slag i ansiktet. Det är det starkaste jag har varit med om. Det kändes som en tsunami: jag såg de kommande tio åren på en sekund, säger Jwan Yosef till Svenska Dagbladet och fortsätter:

– Någonstans vet jag att det inte var första gången som vi varit tillsammans. Det var en form av extrem igenkänning när jag såg honom i ögonen första gången.

Nio månader senare var de förlovade. Jwan Yosef berättar för tidningen om frieriet.

Yosef om frieriet: ”Surrealistiskt”

– Han gick ner på knä och slängde bara fram en ring. Jag stirrade på den och tänkte ”Fuck, this is happening” Han sade ”Vill du bli min man?” och jag blev omtumlad, det var så surrealistiskt, så efter en halvtimme sade han ”Svarade du ja?”. Jag glömde säga ja, haha, säger Jwan Yosef.

Paret bor tillsammans i Los Angeles sedan oktober. Jwan Yosef är numera flitigt uppvaktad av paparazzi- och mingelfotografer.

– Jag skulle aldrig gå in i en relation med Ricky om jag inte var beredd på att ta det offentliga livet. Jag var med på noterna och förstod vad det innebar. Att smygfotas på en strand är inte lika jobbigt som att gå på ett röda mattan-event och fotograferas i två timmar, berättar han för Svenska dagbladet.

Spreds lättklädda bilder

De fångades på en lättklädd bild 2016, när Martin och Yosef solbadade i Malibu. Bilden fick snabbt spridning.

Men Yosef låter sig inte störas av paparazzibilder.

– På grund av de där bilderna skrevs det för första gången om ett öppet homosexuellt par i Mellanöstern. Så jag tycker det var värt det. Mina föräldrar har suttit och kollat på Al Jazeera och sett reportage om ”Ricky Martin och hans syriska kille”. Det är början på ett normaliserande av en svår fråga i Mellanöstern. Då är några lättklädda bilder ingenting.

De svenska kändisarna som gifte sig 2017 01:01
ARTIKELN HANDLAR OM