Efter knarkskandalen – nu avbokas Labyrints spelningar

1 av 2
Flera av Labyrints spelningar har ställts in sedan de visat sin drogliberala inställning på Instagram.

avJonna Säll

NÖJE

Arrangörerna rasar mot gruppen Labyrints drogsyn – nu avbokas flera av bandets spelningar.

– Det är helt emot vad vi står för, säger Johan Lindfors, ägare av Eksjö Stadshotell där bandet skulle spela den 2 mars.

Efter att hiphop- och reggaebandet Labyrint rökt cannabis på Grammisgalan väljer nu flera av arrangörerna att avboka bandets spelningar.

– När vi fick reda på det här tog vi beslutet att inte anlita dem, säger Johan Lindfors.

Det var under festligheterna på Grammisgalan som Labyrint la upp flera bilder på Instagram där de öppet rökte cannabis. Bandet försvarade sig genom att säga att de driver en normaliseringskampanj där de propagerar för att göra cannabis legalt och vill få drogen mer accepterad i samhället.

– Vi står verkligen inte för det här. När det framkom att de använder narkotika och dessutom tycker att det ska normaliseras kunde vi inte låta dem spela. Vi är dessutom medlemmar i Krogar mot knark, så vi jobbar hårt med att få bort narkotika från Sveriges krogar, säger Johan Lindfors.

”Inte vårt fel”

– Smällar man får ta för kampanjens skull, menar Aleksi ”Aki” Swallow, medlem i gruppen.

På sin Instagramsida kommenterar han hela händelsen och menar samtidigt att man ska skilja på bruk och missbruk.

”I många länder är det kultur att röka precis som Sverige har sin alkoholkultur. Om vi skulle jiddra med er snaps på midsommar skulle det bli kaos. Så låt oss bara vara i fred. Ni som ändå bokar oss trots denna negativa apartheidattityd Sverige har, stor respekt! Förlåt alla ungdomar som ville se oss i Eksjö i helgen! Inte vårt fel” skriver han.

Förutom Eksjö Stadshotell har även en spelning i Arboga avbokats.