Avhopparen gör skivkupp

Sigfridsson lämnade Lasse Stefanz – släpper egna Lasse Stefanz-covers

I maj lämnade han Lasse Stefanz efter 45 år.

Nu släpper Lasse ­Sigfridsson soloskivan ”Min egen väg” – med Lasse Stefanz-låtar.

– Nu vill jag bara blicka framåt, säger han till ­Nöjesbladet.

Lasse Sigfridsson, 59, är en av originalmedlemmarna i Lasse Stefanz, men i våras tog det tvärt slut. Tvillingbrodern Hasse hoppade av bandet på grund av sin blodsjukdom. I samma veva slutade även Lasse.

Då hade tvillingbröderna spelat med sångaren Olle Jönsson i 45 år, men enligt en källa nära dansbandet var det länge sedan de var vänner i bandet. När Hasse blev sjuk var det därför ­naturligt att även Lasse hoppade av.

– Den enda kommentaren jag har är att jag vill lämna det bakom mig och bara blicka framåt nu. Den enda jag har kontakt med i dag är min tvillingbror, ­säger han.

Nio coverlåtar

Nu ger Lasse Sigfridsson i stället ut en soloskiva, där nio av de 14 spåren är gamla Lasse Stefanz-låtar.

– Många önskade att jag skulle plocka upp gamla ­låtar av Lasse Stefanz och spela in dem igen. Så har det också blivit, berättar han om de uppmuntrande kommentarer han fått på sin Facebook-sida.

Irriterad stämning

Lasse Stefanz har ersatt bröderna Sigfridsson med nya bandmedlemmar och Nöjesbladets källa berättar att tilltaget att spela in ­bandets gamla hits gjort stämningen irriterad bland de gamla kollegorna.

Nöjesbladet har sökt ­Olle Jönsson för en kommentar men samtalet bröts när han fick höra att det gällde ­Sigfridssons nya skiva. Därefter har Jönsson inte ringt tillbaka trots flera försök att nå honom.

– Låtarna är fria att ­använda, säger Lasse ­Sigfridsson och fortsätter:

– Jag och min son Emil Sigfridsson (som har medverkat i ”Fame factory” och Melodifestivalen, reds anm) sjunger exempelvis duett på ”Sju av himlens änglar” från en av de gamla skivorna. Det är bland det roligaste jag haft i en ­studio, säger han.

Finns det något du saknar med Lasse Stefanz?

– Jag saknar den fantastiska publiken som stöttade mig när jag sjöng. Den biten kan man sakna, säger han.

Soloskivan ”Min egen väg” släpps i dag.

Fakta

Namn: Lasse Sigfridsson. Ålder: 59. Bor: Åhus. Familj: Gift och två barn. Yrke: Musiker. Aktuell: Med soloskivan ”Min egen väg”, samt spelar i ”Bingolotto” den 21 oktober.

Publisert: