Doldisen gör succé – med maffians låt

Linnea, 24, har setts av en miljon på Youtube: Försökt fånga djupet

Över 1 000 000 har sett videon.

Här är doldisen bakom Swedish­ House Mafias nya superhit.

– Vi har försökt fånga det sorgsna och djupa i låten eftersom­ det är lite känsligt då de bryter upp, ­säger Linnéa Martinsson i Lune.

Ur askan från Swedish House Mafia reser sig ­Lune.

Lune är 24-åriga Linnéa Martinssons musikprojekt.

Som ett farväl till den ­gigantiska housegruppen fick hon möjlighet att tolka deras låt ”Leave the world behind” till en ­reklamfilm för ett bilmärke.

Nu har mer än 1 000 000 sett videon på en vecka.

– Vi har försökt fånga det sorgsna och djupa i låten ­eftersom det är lite känsligt då de ­bryter upp. Det har ­funnits en tydlig vision ­eftersom de valde Lune och då vill vi ju göra ­något eget av det, säger Linnea ­Martinsson.

Lärde känna Lux

Linnéa Martinsson började­ ­tidigt med musiken och flyttade efter ­gymnasiet till Bryssel i Belgien. Där lärde hon känna dj:n och producenten Adrian Lux.

Sedan dess har hon samarbetat med världs­stjärnor som Tiesto och Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia. Men det har inte stigit henne åt ­huvudet.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har ­jobbat på och gjort det jag vill. Inget är någonsin klart utan jag tänker hela ­tiden på nästa projekt.

Spelar i Hultsfred

I mars släpptes Lunes debutskiva ”Music & sports” på ­Sebastian ­Ingrossos skivbolag och i sommar spelar hon bland annat på Hultsfredfestivalen.

– Lune kommer aldrig ha ett specifikt sound. Det kommer alltid att handla mycket om liveuppträdanden, så skivan är ­bara en massa bra låtar. Det finns en helhet och en dramaturgi men man kan också ­välja att lyssna på den låt man gillar. Man får ­göra lite som man vill med den.

Det här är ’Lune’

Namn: Linnéa Martinsson.

Ålder: 24.

Bor: Stockholm.

Yrke: Artist.

Aktuell: Debutalbumet ”­Music & sports” och tolkningen av låten ”Leave the world ­behind”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN