Lill-Babs: Det är väldigt jobbigt nu

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:

Barbro ”Lill-Babs” Svensson och hennes familj sörjer efter systerns död

1 av 2
Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 75, är i stor sorg.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson och hennes familj sörjer.

Efter en längre tids sjukdom har sångerskans lillasyster gått bort.

– Hon har varit ett stöd i hela mitt liv. Jag saknar henne så mycket, säger Lill-Babs till Nöjesbladet.

Den folkkära sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 75, är i stor sorg.

Tidigare i veckan gick hennes lillasyster Birgitta Fors bort i sviterna av en cancersjukdom. Hon blev 72 år gammal.

– Det är väldigt jobbigt nu. Inte bara för mig utan för alla som älskade Birgitta. Världen är inte längre sig lik för någon av oss. Och jag känner att en stor och viktig del av mig försvann med henne, säger Barbro Svensson.

”Jag saknar henne”

Hon var drygt två år när Birgitta Fors föddes. Systrarna var de två äldsta i syskonskaran som senare växte med tre yngre bröder.

Syskonen har alla bevarat en nära relation genom åren och umgåtts tillsammans i deras nya familjekonstellationer. Barbro Svensson och hennes lillasyster har under många år varit grannar i byn Kramsta utanför Järvsö.

– Jag är så tacksam över att vi alla har hållit ihop. Vi är en enda stor familj med allas barn och barnbarn. Därför är det så sorgligt att Birgitta har gått bort. Hon har varit ett stöd för mig i hela mitt liv. Hon var min syster och bästa vän, säger Barbro Svensson.

Hon tystnar. Samlar kraft.

Och fortsätter:

– Jag saknar henne så mycket. Jag saknar hennes skratt, hennes omtanke och hennes humor. Jag saknar allt hon var. Hon var den finaste människa som vandrat bland oss, säger Barbro Svensson.

Familjen fanns vid hennes sida

Birgitta Fors var sjuk under en längre tid. Men hon var sällan ensam på sjukhuset i Hälsingland. Familj och vänner försökte vara vid hennes sida så ofta som möjligt.

– Vi har stöttat henne och varit hos henne på sjukhuset. Försökt vara där för henne som hon alltid har varit där för oss. Hela den här tiden har påverkat oss alla väldigt starkt. Alla i vår stora familj har stöttat henne i kampen mot sjukdomen. Syskon, barn, vänner. Alla. Men till slut orkade hon inte längre, säger hon.

Publicerad: