Paolo Roberto i stort mammabråk

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Försvarar sig mot kritiserad förlossnings-intervju

1 av 4 | Foto: LINA SIKSJÖ
”Jag försöker inte nedvärdera kvinnans födsel, jag har varit med två gånger och vet att det gör jätteont”, säger Paolo Roberto.

”Jag fick faktiskt väldigt mycket beröm under förlossningen”.

Paolo Robertos intervju i tidningen Mama om sina upplevelser kring exfruns förlossning har lett till ilska mot tv-profilen i sociala medier.

– Tydligen ska man gå en jäkla genuskurs så att det blir politiskt korrekt när man föder, säger Paolo Roberto till Nöjesbladet.

Förra veckan utspelade det sig ett bråk i sociala medier, där bland andra Cissi Wallin kritiserade Paolo Robertos intervju i tidningen Mama.

”Kan vi prata om Paolo Robertos tankar kring ’sin’ förlossning?”, skrev hon på Twitter.

En bild med en kort bit av intervjun cirkulerar runt på sociala medier, där Paolo Roberto bland annat säger att ”Vi gick på alla kurserna. Jag kan förlösa ett barn, det är bara att föda, jag har kompetensen”, och ”Som kampsportare vet man att när du inte andas, då gör det ont. Jag fick faktiskt väldigt mycket beröm under förlossningen. Man är van vid att hantera smärta och man hetsar inte upp sig, utan man andas”.

Kritiken mot Paolo Roberto har fortsatt sedan intervjun publicerades och han har bland annat försvarat sig på Instagram.

Förstår inte ilskan

Nu säger han till Nöjesbladet att han inte kan förstå varför så många är arga på honom.

– Det enda jag har sagt är att jag tycker att jag gjorde en bra insats för att jag vet en del om smärta. Jag försöker inte frånta min exfru hennes förlossningsarbete. Jag var där, jag såg att det verkligen var något av det jobbigaste man kan vara med om.

Du tror inte att folk är mest arga över att du jämför smärtan från boxning med barnfödande?

– Jag har inte gjort det. Den enda jag har sagt är: ”Andas så gör det mindre ont”. Smärta är en stor del av min sport, men jag har ingen aning om hur det är att föda barn och jag tänker inte jämföra min smärta med kvinnans smärta.

– Jag försöker inte nedvärdera kvinnans födsel, jag har varit med två gånger och vet att det gör jätteont. Min fråga till alla feminister är: Hur ska man göra då? Ska vi män ställa oss utanför förlossningsjobbet som man gjorde förr i tiden? Tydligen ska man gå en jäkla genuskurs så att det blir politiskt korrekt när man föder.

”Galoppera åt helvete”

Flera barnmorskor har också rasat mot Paolo Roberto.

– Jag kan naturligtvis inte kan jämföra min insats med vad de pluggat på högskolan. Det enda jag sa är att jag tyckte att jag gått alla kurser, det vill säga profylax, vilket är något jag rekommenderar till alla killar. Jag försökte vara ett stöd, jag försökte att få min fru att andas. Det är det enda jag har gjort.

Han avslutar:

– Du kan hälsa hela jäkla Twittergänget att de kan hoppa upp på sina höga feministiska hästar och galoppera åt helvete.

Exfrun försvarar

Sedan Twitterstormen har exfrun Lena Roberto försvarat Paolo på Instagram.

”Att Paolo är nöjd över sin insats beror ju på att jag och säkert någon barnmorska har berömt honom i hans roll för fokus, oräddhet och närvaro. Betyder ju INTE att han ansåg sig eller var bättre än mig eller barnmorskorna på våra roller”, lyder en del av inlägget.

Publicerad: