Läckberg gör en ny Book(låt)

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

”Let’s dance”-profilerna ett team i Melodifestivalen

1 av 4

Hon har skickat in låtar till tävlingen i flera år.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Camilla Läckberg har fått med ett bidrag i Melodifestivalen.

– Hon har skrivit texten till Anna Books låt, säger en källa med god insyn.

Camilla Läckberg, 41, är ett erkänt stort Melodifestivalen-fan. Hon har tidigare berättat hur hon skickat in låtar till tävlingen under de senaste åren i hopp om att få tävla som textförfattare.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att succéförfattarens dröm har gått i uppfyllelse.

I Melodifestivalen 2016 kommer en av hennes texter att tävla. Och det är en riktig schlagerveteran som ska framföra låten.

– Hon har skrivit texten till Anna Books låt, säger en källa med god insyn.

Att Anna Book, 45, gör comeback i tävlingen, avslöjade Nöjesbladet tidigare i veckan. Det blir fjärde gången hon ställer upp i Melodifestivalen och hennes medverkan sammanfaller med 30-årsjubileet av tävlingsdebuten med ”ABC” 1986.

PH-profil klar

Nöjesbladet kan också lägga ytterligare två namn till listan över artister som är klara för Melodifestivalen 2016. ”Paradise hotel”-deltagaren Johnny Edlind, 21, uppges enligt samstämmiga uppgifter från flera branschkällor ha fått beskedet i veckan att han fått en plats i Sveriges största tv-program.

Han har under hösten setts i TV3:s dokusåpa, men har tackat nej till de sedvanliga barturnéerna som dokusåpadeltagarna traditionellt brukar åka på för att i stället satsa på musiken.

Idol-profil också klar

Klar för tävlingen är också artisten B Robin, egentligen Robin Bengtsson, 25, som tävlade i ”Idol” 2008 och slutade på en tredjeplats efter Kevin Borg och Alice Svensson. Sedan 2013 har han framträtt under artistnamnet B Robin, och hoppas på att Melodifestivalen ska bli genombrottet som soloartist inför en större publik.

Håller presskonferens

På måndag håller SVT presskonferens för att presentera artisterna som ska tävla i Melodifestivalen 2016. Sedan tidigare har Nöjesbladet avslöjat att bland andra Molly Sandén, After Dark, Anna Book och Linda Bengtzing är klara.

Gillar du schlager, Melodifestivalen och Eurovision? Vill du ha ett roligare Facebookflöde? Följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN