Här är Bruce Jenners namn som kvinna

NÖJE

Realitystjärnan visar upp sitt nya jag i Vanity Fair

1 av 6

Nu visar Bruce Jenner, 65, upp sig som kvinna.

På omslaget till Vanity Fairs julinummer poserar hon för första gången som sitt nya jag – och avslöjar vilket namn hon tagit.

Realitystjärnan och OS-medaljören Bruce Jenners könskorrigering, från man till kvinna, har hårdbevakats av media sedan start.

Nu poserar Jenner för första gången som kvinna. På omslaget till den amerikanska tidskriften Vanity Fairs kommande nummer porträtteras hon av fotografen Annie Leibovitz. Jenner poserar i en vit body i sitt hem i Malibu.

– Bruce tvingades alltid ljuga. Han levde i en lögn. Varje dag, från morgon till kväll. Caitlyn har inga hemligheter. Så fort Vanity fair-omslaget kommer ut är jag fri, säger hon i video från fotograferingen.

Blir Caitlyn

I en öppenhjärtig intervju med tidningen avslöjar Bruce Jenner dessutom sitt nya tilltalsnamn: Caitlyn Jenner. Hon berättar också om sin krävande resa mot sin rätta identitet, och att hon nu är redo att kallas för kvinna.

– Om jag låg på min dödsbädd och hade hållit den här hemligheten för mig själv och aldrig gjort någonting åt det, hade jag legat där och sagt ”du kastade just bort hela ditt liv”, säger hon.

”Tänkt i evighet”

Jenners förvandling från man till kvinna följdes av amerikanska veckotidningar långt innan hon själv för första gången berättade om den.

I slutet av april talade hon för första gången ut om hemligheten hon burit på under större delen av sitt liv: att hon känner sig som kvinna. I en intervju med Diane Sawyer i amerikansk tv berättade hon att hon ätit kvinnliga hormoner i flera år.

– Det kommer att bli jobbigt. Jag har tänkt på den här dagen i evighet och vad det jag skulle göra med mitt liv. Hur berättar jag min story, hur redogör jag för folk vad jag har gått igenom? Den dagen är i dag, sa hon.

Efter intervjun har Jenner fått stort stöd av flera av sina ex-fruar och barn, samt styvbarnen Kim, Kourtney och Khloé Kardashian.

ARTIKELN HANDLAR OM