Lundells offensiv inför valet: ”Vi är för giriga”

avBjörn Solfors

NÖJE

Så vill han påverka utgången i årets riksdagsval

1 av 3 | Foto: ANDREAS HILLERGREN
Ulf Lundell.

Ulf Lundell ser rött.

Inför riksdagsvalet i september tar rockstjärnan med sig bandet på en "valsafri" med mer politiska spelningar i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Ulf Lundells sommarturné närmar sig sitt slut. Men fortsättning följer. Sommarens mer politiska låtar fortsätter med ut på en klubbturné i samband med riksdagsvalet i september. Den 12 september inleds miniturnén på KB i Malmö följt av Trädgårdsföreningen i Göteborg kvällen efter. På själva valdagen, den 14 september, landar Lundells Valsafari på Debaser Medis i Stockholm.

”Vi är för giriga”

– Bakgrunden är temat på de två senaste plattorna jag gjort och showerna nu i sommar. Vissa säger att det blåst högervindar i 30 år, men de har nått orkanstyrka de senaste åtta åren. Det har blivit för många fula affärer och för dåliga konstruktioner, säger Ulf Lundell till Nöjesbladet.

Vilket parti får din röst i år?

– Jag vet inte än. Vi klarar inte av kapitalism, vi är för giriga. Vi klarar inte av kommunism, det blir bara terror och elit. Kanske klarar vi av socialdemokrati om vi lägger manken till. Okej för valfrihet, men det måste också finnas något fundamentalt som skola och vård som vi tar hand om tillsammans.

Knutna nävar i luften

Han har redan plockat ut 25-26 låtar ur den digra sångkatalogen som är mer politiskt färgade. Men räkna med party också.

– Jag inbillar mig inte att våra gig kommer att påverka valutgången det minsta. Jag hoppas på muntra, uppslupna tillställningar med en och annan knuten näve i luften, säger han.

Skansen i kväll

I kväll fortsätter sommarturnén med en spelning på Skansen i Stockholm – dessutom på den klassiska allsångsscenen.

– Vi har haft fantastiska spelningar här, men det är också lite konstigt att spela i sin hemstad. Det blir rätt familjärt med familj och vänner i publiken, som att spela hemma i vardagsrummet. Men det är väl bara att ta på sig den blå kavajen och vifta med armarna (skratt).