Filip Hammar

Filip och Fredrik ska röka på och intervjuas

Av: 

Christoffer Nilsson

NÖJE

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska intervjuas – när de är höga.

Duons medverkan i amerikanska ”Getting Doug with high” möts av stark kritik från svenskt håll.

– Det är ett perfekt forum för oss att marknadsföra vår podcast, säger Filip Hammar.

Premisserna är enkla.

I amerikanska videopodcasten ”Getting Doug with high” ska intervjupersonerna röka stora mängder cannabis samtidigt som de svarar på frågor.

Tidigare har bland andra Jack Black, 45, och Sarah Silverman, 44, medverkat. I början av januari är programledarduon Filip Hammar, 39, och Fredrik Wikingsson, 41, gäster hos den amerikanske komikern Doug Benson, 50. Avsnittet livesänds även på Youtube.

Vill locka fler lyssnare

Enligt Filip Hammar tackade de ja med höga förhoppningar om att duons numera engelskspråkiga podcast kan få fler lyssnare.

– I USA finns det inget kontroversiellt över huvud taget i att vara med utan det är något som världsstjärnor gladeligen medverkar i. Därför var det supersmickrande att bli tillfrågad. Det är också ett perfekt forum för oss att marknadsföra vår podcast inför en amerikansk publik, säger han.

Per Johansson, generalsekreterare för Riksförbundet narkotikafritt samhälle, RNS, ser allvarligt på duons medverkan.

– Det är vanligtvis två jävligt smarta, begåvade killar men det här är så puckat. Vad ska man säga? Genom att medverka i det här är de nyttiga idioter för kommersialiseringen av marijuana, säger han.

Han fortsätter:

– Det bidrar till att normalisera cannabismissbruk och det gör att fler kommer att röka på. De utnyttjar sitt kändisskap på ett fruktansvärt dåligt sätt, säger han.

Vill inte gå i polemik

Filip Hammar överraskas inte av kritiken.

– Utan att själv vara en marijuanaentusiast kan jag känna att det är Sverige som är hopplöst efter. Det är så oerhört lätt att gräva fram kritiska åsikter i Sverige och än så länge är det så himla fruktlöst att ge sig in i en debatt om droger. Det är bättre att bara inte gå i polemik. Jag när inga förhoppningar om att förändra hans synsätt, säger han.

Få bästa kollen på nöjesbranschen och bli helt otroligt allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filip Hammar

Fredrik Wikingsson

Narkotika

Youtube

Breaking news (tv-program)