Steffo om otroheten

NÖJE

TV4-profilen: ”Jag var svår att lita på"

1 av 5 | Foto: Livsnjutaren Steffo Törnquist.

Han gick ner 20 kilo under Let's dance och har inga planer på att lämna ”Nyhetsmorgon”.

I Expressens podcast ”Livshjulet” berättar Steffo Törnquist om livet, kärleken och om otroheten i ungdomen.

– Jag var otrogen och lite svår att lita på, säger han.

Han programleder Nyhetsmorgon sedan femton år tillbaka. Nu berättar Steffo Törnquist, 59, om hur han motiverar sig själv att komma upp på morgonen. Hemligheten stavas skumbanan, berättar han i Expressens podcast ”Livshjulet”.

– Jag vet inte om det går att vänja sig, det är en chock nästan varje morgon när jag vaknar. Varje morgon tänker jag ”vad i helvete håller jag på med?”. Men jag har hittat små knep för att ta mig ur den där svackan. Ett är att jag glädjer mig själv med att lägga en liten skumbanan på passagerarsätet i min bil. När jag sätter mig i bilen har jag glömt bort att jag lagt en skumbanan där och då blir jag glad, säger han.

Inga pensionsplaner

Steffo har inga planer på att pensionera sig, men erkänner att han ibland börjar tänka tanken att trappa ner på mängden jobb.

– Då och då säger jag till Jenny att ”nä nu skiter jag i det här”, men det blir aldrig så för det är så kul. Det är ett så roligt jobb och hade jag inte tyckt det så hade jag inte hållit på i 15, eller 16, år, säger han.

”Svår att lita på”

För sex år sedan gifte sig Steffo med kärleken Caroline, som jobbar som jurist.

– När man går in i en ny relation i vår ålder så gör man det med sikte på ålderdomen. Hon var väldigt tjusig och perfekt, men jag tycker att jag såg det där lite busiga och skitiga i henne. Vi lirade golf på samma klubb, säger han.

Samtidigt berättar Steffo att han gått från att vara opålitlig till att bli en familjeman.

– Jag var en ganska förljugen typ. Jag var otrogen och lite svår att lita på, men när det gäller föräldraskapet har jag alltid tyckt att jag gjort det bästa, säger han.

Läkarna sa nej till ”Let's dance”

Han blev folkets dansanta favorit förra året, då han tog sig ända till final i ”Let's dance”. Han berättar i podcasten att han från början såg hela programmet som ett hälsoprojekt.

– Först sa läkarna nej till att jag skulle delta, mina njurvärden var inte bra. Så jag var tvungen att gå ner i vikt innan de kunde börja medicinera mig. Jag halverade portionerna samtidigt som jag började träna tre timmar om dagen. I takt med att jag blev lättare orkade jag träna mer och på slutet tränade vi 10–12 timmar om dagen, säger han och medger att av de 20 kilona han gick ner har han gått upp ungefär tre igen.

– Men det är mest muskler eftersom jag börjat träna på gym.

ARTIKELN HANDLAR OM