Dirty Loops ska hylla Sanna Nielsen

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Youtube-trion: ”Det är ingen ballad längre”

1 av 3 | Foto: Magnus Liam Karlsson
Jona, Anton och Henrik i ”Dirty Loops".

Succélåten ska gå från ballad till upptempo.

På lördag tar fusionbandet Dirty Loops sig an Sanna Nielsens "Undo”.

– Den kommer låta väldigt annorlunda än originalet, säger Henrik Linder, basist.

Trion Dirty Loops, bestående av sångaren Jonah Nilsson, trummisen Aron Mellergårdh och basisten Henrik Linder, har hyllats för sina Youtube-covers. Stjärnor som Max Martin och Stevie Wonder har lovordat bandet, som bland annat sjungit låtar av Justin Bieber , Britney Spears och Lady Gaga. På lördag hyllar de Sanna Nielsen med sin version av vinnarlåten "Undo”.

”Bytt ut mycket”

– Vi har gjort det vi brukar, haft kul och bytt ut ganska mycket. Det är ingen ballad längre, den är upptempo och vi har ändrat lite i rytmiken. Jag hoppas folk kommer att gilla det, säger Henrik Linder.

Bandet hade en självklar relation till låten sedan tidigare.

– Den har väl varenda människa hört. Jag tycker den är jättebra, en värdig vinnarlåt. Och Sanna Nielsen sjunger väldigt bra.

Pampigt nummer

Eftersom Sanna Nielsen i år tagit sig an rollen som programledare finns hon på plats i lokalen under framförandet. Men det gör inte trion extra nervös.

– Vi har inte tänkt på det, men så brukar det ju kanske inte vara. Men det känns mest sjukt kul. Vi är ju inte där för att tävla, utan kan vara lite underdogs. Vi har mest fokuserat på musiken, säger Henrik Linder.

”Jättefint nummer”

Under repetitionerna inför lördagens final har ett pampigt nummer utformats, avslöjar Henrik Linder.

– Det kommer vara en superbra koreografi och ljussättning, ett jättefint nummer, säger han.

Att förra årets vinnare av Melodifestivalen hyllas med en cover är en tradition sedan 2007, när Tomas Andersson Wij sjöng Carolas ”Evighet”. Sedan dess har bland annat Moto boy och Maia Hirasawa hyllat tidigare vinnare.

Publicerad: