Elton Johns raseribråk med Dolce & Gabbana

NÖJE

Manar till modebojkott efter barnbråk med designerduon

1 av 2

Modeskaparna Dolce & Gabbana fördömer gayäktenskap och stjärnfamiljer.

Deras uttalanden om att barn som kommit till genom IVF är "syntetiska” har fått Elton John att rasa och uppmana till bojkott.

– Hur vågar ni kalla mina vackra barn konstgjorda? skriver stjärnan på sin Instagram.

Världsstjärnan Elton John, 67, manar till bojkott av de italienska modeskaparna Domenico Dolce och Stefano Gabbana och deras märke Dolce & Gabbana. De två modeskaparna uttalar sig i en intervju med tidningen Panorama om sin syn på surrogatmödraskap.

– Den traditionella familjen är den enda familjen. Saker borde inte förändras genom kemiska avkommor och hyrda livmödrar, säger modeskaparna i intervjun.

Kommer aldrig bära kläderna

Uttalandet har fått Elton John att rasa i sociala medier och han uppmanar nu sina följare att bojkotta Dolce & Gabbanas kläder i fortsättningen.

– Er gammaldags uppfattning är otidsenlig, precis som er design. Jag kommer aldrig att bära Dolce & Gabbana igen #BoycottDolceGabbana, skriver han.

Elton John har två söner, Zachary, 4, och Elijah, 2, med sin make David Furnish. Båda sönerna är födda av samma amerikanska surrogatmamma.

Gifte sig aldrig

Domenico Dolce och Stefano Gabbana dejtade i mer än 20 år innan de gjorde slut 2005, men gifte sig aldrig. De har tidigare uttalat sig negativt om gayäktenskap.

– Jag är emot idén om att ett barn ska växa upp med två gayföräldrar. Ett barn behöver en mamma och en pappa. Jag tycker att det är grymt att ta ett barn från sin mor, sa Stefano Gabbana i en intervju 2006.

ARTIKELN HANDLAR OM