Sillén gör Mede sällskap på ESC-jubileumsgalan

BBC firar 60-årsjubileum med tv-stjärnan Graham Norton

Petra Mede har fått det stora uppdraget att leda Eurovision song contests jubileumsgala. Men hon står inte ensam. Med sig har hon manusförfattaren Edward af Sillén, 32.

– Det är en otrolig ära, säger han.

Sverige bidrar med en superduo på den stora galan i slutet av mars då BBC firar att Eurovision song contest, ESC, fyller 60 år. Programledaren Petra Mede får sällskap av manusförfattaren Edward af Sillén.

– Jag är ansvarig för att skriva Petras manus. BBC frågade mig i samband med att de ville ha henne som programledare.

– Det är en otrolig ära. Det är en jättegrej, säger han.

”Älskar Eurovision”

Edward af Sillén har skrivit manus till en rad Melodifestivaler. Han har dessutom samarbetat med Petra Mede flera gånger tidigare. Det var Sillén som skrev manus både när Mede ledde Melodifestivalen 2009 och Eurovision song contest i Malmö 2013.

– De gillade uppenbarligen det vi gjorde i Malmö, och det känns såklart jätteroligt, säger Edward af Sillén, och fortsätter:

– Både Petra och jag älskar Eurovision, och det är en dröm att få vara inblandad i jubileet.

Conchita Wurst medverkar

Petra Mede kommer att leda galan tillsammans med den brittiska tv-profilen Graham Norton, som sedan flera år tillbaka kommenterar ESC för BBC.

– Det är väldigt roligt. Jag är så otroligt privilegierad. Det är inte klokt att jag ska få jobba för BBC med Graham Norton. Det är inte klokt alltså, säger Petra Mede till SVT.

Galan äger rum i London den 31 mars. Stora delar av vad den kommer innehålla är än så länge hemligt. Men redan nu står det klart att förra årets hyllade Eurovision-vinnare Conchita Wurst kommer att medverka. Hon får sällskap av bland andra svenska trion Herreys, som vann ESC 1984.

Publisert: