Lingonligan-kollegorna om Sven Melanders cancerbesked: ”Håller tummarna”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

NÖJE

Sven Melander är aktuell i komediserien ”Lingonligan”.

Tv-kollegorna blev i dag tagna av beskedet att den populäre skådespelaren drabbats av cancer.

– Jag håller tummarna och hoppas allt ordnar upp sig, säger seriens upphovsman Anders Jansson till Nöjesbladet.

I dag gick skådespelaren och tv-profilen Sven Melander, 70, ut på sin Facebook-sida och berättade att han drabbats av cancer. Det var i december som han upptäckte en knöl i sin kropp. Den visade sig dessvärre vara elakartad och nu genomgår han en cellgiftsbehandling på Karolinska i Stockholm.

– Mina läkare sa att de här cellerna, de har en förmåga att ligga och gömma sig. Och sedan dyker de upp när man minst anar det, säger Sven i klippet.

Den 5 april har TV3:s nya komediserie ”Lingonligan” premiär och där spelar Sven en markägare som hotar att stoppa fotbollsklubben Vinninge som serien handlar om. Upphovsmannen och komikern Anders Jansson, 50, är tagen av beskedet.

– Vi har känt varandra sedan ”Snacka om nyheter”-tiden runt 1999-2000. Vi har pratat och umgåtts jättemycket. Han är troligtvis den mest allmänbildade personen jag känner, han kan lite om allt. Men det är ju fruktansvärt. Jag håller tummarna och hoppas allt ordnar upp sig, säger Anders till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: Björn Lindahl
Anders Jansson.

Carolina Gynning, 39, spelar Morgan Allings exfru i serien och blir ledsen när hon får veta vad som hänt.

– Gud vad tråkigt, vad ledsen jag blir. Jag vill säga krya på dig. Sven är stark och fantastiskt härlig. Han är ju en legend. När han kliver in så känner man bara poff!

Även Morgan Alling, 49, är chockad av vad han fått höra idag.

– Sven Melander är en fantastisk människa, fantastiskt stark. En inspirationskälla. Jag blev otroligt ledsen, rörd och bestört när jag fick reda på det här. Jag hoppas verkligen att det går bra. Han är en människa jag beundrar på många sätt och han har styrkan.

I kväll måndag är det pressträff för ”Lingonligan” på Färgfabriken i Stockholm och många hade velat se honom på plats.

– Vi har en tät dialog med Sven Melander och hela ”Lingonligan” har saknat honom i dag och vi har skickat en hälsning till honom, säger Susanne Nylén, presschef på TV3.

Därför bildas cancer i kroppen 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM