Lill-Babs får ett helt torg uppkallat efter sig

Welcome to Lill-Babs country
NÖJE

Barbro ”Lill-Babs” Svensson fyller 80 år den 9 mars. Något som firas med extra pompa och ståt i hemkommunen Järvsö. Lill-Babs får ett stort torg uppkallat efter sig.
— Det är fantastiskt vad jag får vara med om, det är inte klokt, säger hon överraskat till Hela Hälsingland

När allmänna platser namnges efter personer brukar det i regel ske när de avlidit. Denna regel är inte något man bryr sig om I Ljusdal.
— Det känns kul och viktigt att Barbro får en plats uppkallad efter sig medan hon lever, så att hon får uppleva det, säger Åsa Malmström, ordförande i Järvsörådet till Hela Hälsingland.

Vid rondellen

Platsen som såklart kommer att heta ”Lill-Babs Torg” ligger vid rondellen utanför stationshuset i Järvsö.
– Plan och bygg på kommunen får i uppdrag att utforma platsen så att den blir mer av ett torg och självklart ska det komma upp en skylt med rätt namn på platsen, säger Nicklas Bremefors, kommunchef.

Vårdas på sjukhus

Barbro ”Lill-Babs” Svensson har drabbats av hjärtsvikt och vårdas just nu på sjukhus. På fredag planerades en 80-årsfest för henne, men firandet måste nu skjutas upp.
I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver hennes dotter Kristin Kaspersen om sin mamma.
”Alltid stark, alltid varm, alltid envis, alltid omtänksam, alltid en varm famn att vila i, alltid en glimt i ögat och underbar humor. En kärleksfull krigare. Min största förebild! Du är beundransvärd Mamma. Du har alltid varit där för oss barn och för alla andra. Nu är vi här för dig”, skriver hon.

Det här är Barbro ”Lill-Babs” Svensson 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM