Utomjordingar inspirerade stjärnan att göra comeback

1 av 2 | Foto: Urs Flueeler / AP SCANPIX SWEDEN
Kim Wilde.
NÖJE

Kim Wilde hävdar att hon såg ett UFO 2009.

Mötet med utomjordingarna inspirerade henne att damma av musikkarriären igen.

Nu är hon aktuell med turnén ”Here come the aliens tour”.

Kim Wilde, 57, växte upp i en musikerfamilj, som dotter till 50-talsrockaren Marty Wilde och sångerskan Joyce Baker. Hon nådde själv stora framgångar under 1980-talet med poplåtar som spelas flitigt på radiostationerna än i dag.

Men på 1990-talet började karriären dala.

Nu har Kim Wilde dock hittat tillbaka till musiken – på ett inte helt väntat sätt. Ett möte med ett UFO ska vara en av anledningarna till att hon gör comeback.

”Det var verkligen konstigt”

Ett svävande tefat ska ha uppenbarat sig för Wilde 2009, när hon satt hemma i trädgården med ett glas vin.

– Sedan tittade jag upp i himlen och såg det här stora ljusa ljuset bakom ett moln. Ljusare än månen, men liknar ljuset från månen, säger hon i en intervju med BBC.

– Jag sa till min man och till min vän att ”det var verkligen konstigt”, så vi gick nerför gräset för att se om det fanns någon källa till ljuset. Plötsligt rörde det sig, väldigt snabbt, från ungefär klockan elva till klockan ett. Sen gjorde den bara det, fram och tillbaka, i flera minuter.

Hon minns att det var en stillsam upplevelse.

– Varje gång den rörde sig, ändrades något i luften – men det var tyst. Absolut tystnad.

Aktuell med utomjording-turné

Den märkliga synen har etsat sig fast på näthinnan. Hon har tänkt på uppenbarelsen varje dag sedan dess. Till slut föddes idén på att skapa ett nytt album med titeln ”Here comes the aliens”.

På albumet sjunger hon bland annat om utomjordingar som räddar oss från apokalyspen.

– Det kanske är helt naivt. Varför skulle de inte vara arga på oss och slänga bort oss från denna vackra jord som vi förstör? Jag kan inte förneka att vi har varit en fruktansvärd besvikelse, säger Kim Wilde.

Att hennes musikkarriär avstannade berodde bland annat på att hon kände sig äldre och inte kunde hålla ångan uppe på samma sätt längre.

Men nu är hon redo. Förutom nya skivan ger hon sig dessutom ut på turnén ”Here come the aliens tour” med start den 30 mars.

10 kvinnliga artisterna som tjänade mest 2017 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

Musik