Pontare tappade 18 kilo på två månader

Vincent och Agnes ryckte in: sattes på detox för att få ordning på mystiska ögonsjukdomen – rasade i vikt som följd

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Sonen Vincent och svärdotter Agnes Carlsson satte honom på detox.

Två månader senare har Roger Pontare gått från 106 till 88 kilo.

– Det är obehagligt mycket på så kort tid, säger han.

Det är en betydligt tunnare Roger Pontare, 66, som kliver upp på ”Stjärnornas stjärnas” scen på TV4 på lördag.

– Man känner sig lätt och kan ta ett språng, säger han och skrattar.

Totalt har han gått ner 18 kilo på två månader. Och han kan tacka sonen och svärdottern, popstjärnorna Vincent Pontare, 37, och Agnes Carlsson, 30 som satte pappa Pontare på detox.

– Vid nyår hade jag gått upp för mycket i vikt. Vincent min näst äldste son sa att ”nu ska vi köra detox, vi kommer upp, jag och Agnes”. Sen satte vi igång i tio dagar. Det var jobbigt, jag fick ont i huvudet och mådde pyton, men efter fem sex dagar så började det svänga tillbaka, säger Roger Pontare.

1 av 3 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Roger Pontare har tappade 18 kilo efter mystisk ögonsjukdom.

Mystisk ögonsjukdom

Då hade han också dragits med en mystisk ögonsjukdom i över två år. Igensvullna ögon och stora vätskefyllda påsar under, som läkarna inte lyckats vare sig bota eller sätta någon diagnos på trots behandling med antibiotika och kortison.

– Jag har tagit så mycket prover och det har skickats utomlands stora blodtester och ingen hittar nånting. Då fick jag rådet att försöka börja äta rätt.

Och tack vare Vincents och Agnes detox-kur känner han nu av en förbättring.

– Svullnaden går åt rätt håll på grund av totaländringen av kosten. Jag har kanske ätit för mycket skräp helt enkelt. Så all mejeri går bort, grönsaker är vad som gäller till kött. Inga potatisgratänger och inget godis över huvud taget. Godiset var nog den stora boven som gjorde att jag växte, jag gillar kexchoklad, säger han.

Tappat i vikt ”obehagligt mycket”

– Gått ner i vikt nåt enormt har jag gjort av den här detoxen efter nyår. Det är det nya för det finns inga mediciner eftersom det inte finns nån diagnos. Men nu känner jag att nog fasen blir det ordning på ögonen snart även om det tagit tid, nu har jag haft det i nästan två och ett halvt års tid.

Hur mycket har du gått ner?
– I dag är jag nere på 88 kilo, från 106 sedan nyåret. Det har bara rasat. Det är obehagligt mycket på så kort tid.

Tränar du nåt också?
– Armhävningar och plankan. Tre gånger 30 sekunder på varje sida och i mitten. Och armhävningar blir det 30 till 40 beroende på humör.

Med den formen kan du bara gå för seger i ”Stjärnornas stjärna”?
– Ja, magen mår så mycket bättre och man har bättre flås naturligtvis. Livet känns så mycket ljusare. Man ser att det går fast det är svårt att börja. När man väl är igång känns det bra, säger han.

”Stjärnornas stjärna” har premiär på TV4 lördag kl 20:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE