Timoteij gör comeback

avTorbjörn Ek

NÖJE

Fler namn klara för schlagern

1 av 32
Deltävling 1: Växjö, 4/2 Loreen är först ut med låten ”Euphoria”.

LONDON. Timoteij är klara för schlagern.

Dessutom har Fredrik Kempe skapat ett nytt pojkband speciellt för tävlingen.

I dag ska Christer Björkman och SVT avslöja de 32 bidragen som tävlar i Melodifestivalen 2012. SVT väljer i år att gå ut med låttitlar och upphovsmän, men väntar med att avslöja vilka artister som ska framföra låtarna.

Ett nytt pojkband

Nöjesbladet kan ändå avslöja att ett nytt pojkband valts ut att framföra en låt skriven av Fredrik Kempe. Han ligger bakom vinnarlåtarna ”La voix”, ”Hero”, ”Evighet” och ”Popular” och uppges ha skapat pojkbandet tillsammans med dansaren och koreografen Thomas Benstem speciellt för Melodifestivalen.

– Det är snygga killar som både kan sjunga och dansa, precis som ett klassiskt pojkband, säger en av Nöjesbladets uppgiftslämnare.

Dessutom har Björkman välkomnat tjejgruppen Timoteij tillbaka till tävlingen i vår. De gjorde succé 2010 med låten ”Kom”. I vår blir det återigen en svensk låt med etno-tongångar, enligt källor med god insyn.

– Några av dem som var inblandade i gruppen Sarek för några år sedan har skrivit låten, bekräftar en skivbolagskälla.

Comeback nr 2

Dessutom, tio år efter att Afro-Dite gav upphov till begreppet ”nakenchock” med sina vågade outfits i Eurovision Song Contest är Gladys del Pilar, Blossom Tainton och Kayo Shekoni också klara för tävlingen. Kayo ska ha nåtts av beskedet via sms från Christer Björkman förra helgen. Låten är skriven av Figge Boström som i våras skrev Danny Saucedos tävlingslåt.

– En bra låt. En lite snällare version av Dannys ”In the club”, säger en välplacerad källa.

ARTIKELN HANDLAR OM