Nöje

– Vi vill ha en debatt

Av: 

Christian Ström

NÖJE

Managern om Sizzlas homohat i låtar – och inställda konserten: När ska vi gå vidare?

PROTESTSTORM Sizzlas spelning på Slakthuset i Stockholm i går ställdes in efter en proteststorm mot sångaren som i låttexter uppmanat till att bränna homosexuella. ”Han har ingenting emot homosexuella”, säger nu artistens manager.
PROTESTSTORM Sizzlas spelning på Slakthuset i Stockholm i går ställdes in efter en proteststorm mot sångaren som i låttexter uppmanat till att bränna homosexuella. ”Han har ingenting emot homosexuella”, säger nu artistens manager.

Efter de vilda protesterna backade Slakthuset och ställde in den planerade Sizzla-konserten i går.

Artistens manager Eddie Brown är upprörd – han tycker att beslutet var felaktigt.

– Hur länge ska vi älta samma sak? säger han till Nöjesbladet.

Konserten orsakade en proteststorm. I sista stund valde Slakthuset i Stockholm att ställa in spelningen med reggaeartisten Sizzla. Anledningen till protesterna är att Sizzla, eller Miguel Orlando Collins, 35, som han egentligen heter, i låttexter uppmanat till att mörda och bränna homosexuella.

”Måste gå vidare”

Sizzlas manager Eddie Brown tycker att beslutet var felaktigt. Han skulle i stället ha velat se en diskussion, där alla parter fick göra sig hörda.

– Jag önskar att någon hade sagt till oss: ”Låt oss ha en debatt, låt oss ha en konversation.” Vi måste lära oss att ha en dialog, ha förståelse och gå vidare, säger han.

Brown menar att protesterna handlar om ett par låttexter, som skrevs för flera år sedan, och att dessa inte är representativa för Sizzla som artist. Han vill i stället blicka framåt.

– De protesterar mot två låtar som gjordes 2001 och 2005. Hur länge ska vi fortsätta att älta samma sak? När ska vi gå vidare?

Att Sizzla har något emot homosexuella förnekas av Eddie Brown. Att han skulle ha framfört sådana åsikter under konserten på Slakthuset är därför otänkbart, menar han.

”Vill inte skjuta”

– Han har ingenting emot homosexuella. Han har gjort två låtar och allt har hamnat ur proportion. Han vill inte döda, skjuta eller bränna någon. Han bryr sig inte vem någon är: gay, straight eller vem som helst, säger Eddie Brown.

Detta har hänt – Fler arrangörer har ställt in

Sizzla bokas till Hornstulls Strand i Stockholm

När det stod klart att Sizzla bokats in för en konsert på Hornstulls Strand i Stockholm väcks protester.

Spelningen ser först ut att bli av då Sizzla skrivit under ”The Reggae Compassionate Act” – ett informellt kontrakt där jamaicanska artister lovar att inte framför hbt-fientligt material. Men efter att arrangörerna fått kännedom om att han vid flera tillfällen brutit mot avtalet väljer de den 17 mars att ställa in spelningen.

Slakthuset I Stockholm tar över

En proteststorm utbryter. På nätet är ilskan enorm. På Facebook startas protestgrupper mot konserten, som snabbt får flera tusen medlemmar. Trots det förklarar Slakthusets ledning den 27 mars att man tänker genomföra konserten.

Slakthuset ställer in

Flera medier rapporterar om protesterna. På nätet organiseras en demonstration och blockad av konserten. Ledningen för Slakthuset backar och ställer trots allt in spelningen, samma dag som den var tänkt att äga rum.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert: