Tv-profilen räddade livet på sin lillebror

”Jag var helt säker på att jag skulle dö”

NÖJE

Robin Johansson räddade sin lillebror från misshandel och blev sedan själv knivhuggen.

Nu berättar han om den traumatiska händelsen som nästan tog hans liv.

– Jag ser hur det bara sprutar blod som en fontän, säger tv-profilen.

”Ex on the beach”-deltagaren Robin Johansson, 24, var tidigare i veckan ute och drack öl med sin lillebror i centrala Stockholm. Under kvällen träffade de på ett annat gäng och snart uppstod det bråk.

– De försökte dra iväg min lillebror och ville gå iväg och snacka med honom men jag kände direkt att de här killarna är inte bra, berättar Robin.

1 av 2 | Foto: PRIVAT

Knivhuggen flera gånger

Efter att slagsmål utbrutit satte han sin lillebror i en taxi och ringde sedan en kompis för att själv bli hämtad. Då ser han plötsligt hur två maskerade män kommer springandes mot honom.

– Jag trodde först att det var knytnävslag, men så kände jag ett stick i revbenen och sen ett till i låret. Allt gick jättefort.

Robin säger att han blev knivskuren i både låret, handen och i magen. Trots det lyckades han till slut ta sig därifrån och in på en krog i närheten.

– Jag ser hur det bara sprutar blod som en fontän och hur min energi sjönk. Jag var helt säker på att jag skulle dö, säger han.

Sjukskriven

Han berättar att han fick sy sammanlagt 44 stygn på sjukhuset och att han nu är sjukskriven i tre månader.

– Det är jättejobbigt. Jag måste gå och prata med en psykolog för jag har blivit rädd för människor.

Även brodern har haft psykiska besvär efter händelsen och har haft mycket ångest för att Robin fick ta den största smällen.

– Vi har gråtit mycket ihop. Han säger att jag räddade hans liv, säger Robin.

Rädd för gärningsmännen

Varken han eller hans lillebror har polisanmält händelsen av rädsla för vad som kan hända.

– Jag vill inte bli för inblandad med de här killarna. Jag är rädd för dem. Om de knivhugger mig för ingenting, vad gör de då om jag polisanmäler dem? säger Robin.

Enligt honom har polisen själva startat en utredning och beslagtagit både hans mobil samt de kläder han bar vid händelsen.

Youtube-klippen svenskarna kollade mest på 2017 00:46

ARTIKELN HANDLAR OM