Ställer in alla presskonferenser

avTorbjörn Ek

NÖJE

Hälsoproblem stoppar norska artisten: ”Måste ge henne utrymme att bara fokusera på framträdandet”

1 av 3 | Foto: ANDRES PUTTING
Norska Eurovision-artisten Agnete ställer in alla presskonferenser.

Norska Eurovision-artisten Agnete ställer in alla presskonferenser.

Efter första repetitionen står det klart att hennes hälsoproblem sätter stopp.

– Vi måste ge henne utrymmet att bara fokusera på sitt framträdande, säger delegationschefen Stig Karlsen.

I början av veckan ställde hon in intervjuer. Nu står det klart att Norges Eurovision-artist Agnete Johnsen, 21, ställer in samtliga presskonferenser och framträdanden under sin Stockholmsvistelse för att kunna fokusera helt på sitt framträdande.

– Hon har lite problem med sin hälsa, säger den norska delgationschefen Stig Karlsen.

Bräckligt intryck

Då har Agnete gett ett bräckligt intryck på scenen under sin första repetition i Globen, med märkbara problem att nå de höga tonerna i tävlingslåten ”Icebreaker”.

Bakom scenen avstod hon från de obligatoriska intervjuerna med Eurovisions eget team och sen ställde hon också in torsdagens presskonferens i presscentret.

Delegationschefen Stig Karlsen fick själv inta scenen och förklara hennes frånvaro.

– Hon har varit öppen med sina hälsoproblem. Hon är en förebild som delar med sig av sin berättelse och visar för de som har samma typ av problem som hon att de också kan följa sina drömmar och bli framgångsrika, säger han under presskonferensen.

”Det här är Agnetes dröm”

Under den norska uttagningen till Eurovision berättade Agnete i intervjuer om sina självmordstankar och att hon utreds för bipolär sjukdom.

– Vi får ta det dag för dag. Kanske känner hon sig bekväm att komma och möta er vid något tillfälle, men i dagsläget fokuserar vi bara på framträdandet, säger Stig Karlsen.

Han vill inte kännas vid några problem under de norska repetitionerna.

– Hon kände sig mycket bekväm. Jag tycker att jag såg en vinnare. Hon säger varje dag att hon ska vinna Eurovision, så jag kan stolt välkomna er till Norge nästa år. Jag hoppas att vi ses där, säger Karlsen.

– Det här är Agnetes dröm. Att stå på scenen, framträda och sjunga. Vi har skapat det utrymmet för henne att fokusera på att bara göra det.

Norge tävlar i den andra semifinalen, torsdag 12 maj.