Tre ändrar sig – raderar Måns-reklam

NÖJE

Tvärvänder och tar bort allt material med programledaren

1 av 2 | Foto: Måns Zelmerlöw och Petra Mede leder Eurovision Song Contest.

Måns Zelmerlöw har synts i reklamfilmer för Tre, trots att han snart ska vara programledare för Eurovision song contest.

Till en början vägrade teleoperatören ta ned reklamen, men efter påtryckningar från SVT och Måns management ändrar de sig.

Eurovision-profilen Måns Zelmerlöw har haft ett reklamsamarbete med Tre sedan augusti i fjol fram tills april. Men reklamfilmerna där artisten medverkar har legat kvar på teleoperatörens hemsida och sociala medier trots att kontraktet har löpt ut.

Det gjorde att SVT protesterade. Det bryter nämligen mot public services regler att medverka i kommersiella sammanhang och samtidigt vara programledare på kanalen.

Till en början vägrade Tre att ta ned reklamfilmerna.

– Vi har all rätt att använda det materialet, sa Kamran Alemdar, pr-chef på Tre, till Nöjesbladet tidigare under eftermiddagen.

”Tar bort allt”

Efter diskussioner med Måns Zelmerlöws management har Tre ändrat sig. Det berättade Kamran Alemdar för Nöjesbladet vid 20.30 på tisdagskvällen.

”Nu har vi haft ett bra samtal med Måns Zelmerlöws management och vi tar bort allt relaterat material på vår hemsida och i våra digitala kanaler. Vi gillar Måns och vill som så många andra se honom göra succé i Eurovision song contest”, skriver han i ett mejl.