Olle Ljungström död

Vännerna tog farväl av Olle Ljungström

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Familjen och vännerna tog farväl i Hagakyrkan i Göteborg

GÖTEBORG. Olle Ljungströms egen önskan var att begravas på västkusten.

I dag samlades familj, vänner och bekanta i Hagakyrkan i Göteborg för att ta farväl av den älskade artisten.

– Han var snäll, generös, ärlig och med stor humor. En ordens konstnär. Det var aldrig tråkigt med Olle. Kanske att det snarare blev lite för spännande, sa prästen Cecilia Nyholm.

Redan innan begravningsceremonin började var golvet runt den vita kistan fyllt av blommor och hälsningar från Olle Ljungströms nära och kära. Den största blomsterkransen kom från hans egen familj.

”Vi saknar dig!”, stod skrivet på arrangemanget.

Runt omkring fanns blommor från bland andra vännerna Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl och skivbolaget Warner Music.

Många vill ta farväl av den älskade artisten. Hagakyrkan, som rymmer drygt 1000 personer, var i det närmaste full och flera av hans kända artistkollegor hade rest till Göteborg för att närvara. Förutom af Ugglas och maken fanns Andreas Kleerup, Ebbot Lundberg, Uno Svenningson, Mauro Scocco, Ernst Billgren och Helene Billgren på plats.

”Kanske för spännande”

Ceremonin inleddes med Bachs Toccata i d-moll och innehöll psalmerna ”Bred dina vingar”, ”Härlig är jorden” och ”Må din väg gå dig till mötes”. Men den sång som framkallade starkast känslor var inspelningen av Ljungströms egen ”Nåt för dom som väntar”. När den folkkäre artistens röst klingade ut ekade snyftningarna i bänkraderna.

– Olle var snäll, generös, ärlig och med stor humor. En ordens konstnär. Det var aldrig tråkigt med Olle. Kanske att det snarare blev lite för spännande, sa prästen Cecilia Nyholm.

Familjen med Olles mamma Misse Ljungström och pappa Anders Ljungström i spetsen tog sedan farväl vid kistan, innan de många vännerna gjorde samma sak.

Efter ceremonin samlades de anhöriga för en privat minnesstund på den anrika krogen Smaka som abonnerats för gästerna. Där hyllade flera av vännerna Olle med musikframträdanden.

Andras Kleerup framförde sin tolkning av Olle Ljungströms låt ”Vatten, sol och ängar” medan Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl sjöng ”Jag och min far” och ”En apa som liknar dig”.

Har hyllats efter sin död

Olle Ljungström hittades död i sitt hem i Gräfnäs i Alingsås kommun den 4 maj. Han hade då varit sjuk en längre period och tidigare kämpat mot missbruksproblem.

Inför sin medverkan i ”Så mycket bättre” på TV4 drabbades han av en stroke och tvingades avbryta inspelningarna vid flera tillfällen för att vila.

Efter sin död har han hyllats både av musikvärlden och av trogna fans.

– Vi är jättetacksamma. Vi tycker att det är fantastiskt att alla uttrycker sin beundran över Olles liv som artist och som person. Det stärker mig väldigt mycket, det känns fantastiskt bra. Vi är stolta och glada över honom, har Misse Ljungström berättat.

Olle Ljungström blev 54 år gammal.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Vicky von der Lancken: Jag ska dö med ett glas champagne i teaterfoajén

ÄMNEN I ARTIKELN

Olle Ljungström död

Olle Ljungström

Göteborg