Björn Gustafsson om livet i LA

NÖJE

Berättar i podd om filmrollerna, flickvännen, att hajka och om nya projektet

1 av 4

Björn Gustafsson är komiker och numera Hollywoodskådis.
I podden "Värvet" berättar han om nya livet i Los Angeles.
– Jag har skrivit några grejer ihop med en kille och en annan manusförfattare. Då är jag liksom kreatör eller vad man kallar det. Det låter fett att säga, säger han i podden.

I avsnitt 230 av Värvet med programledare Kristoffer Triumf är Björn Gustafsson gäst. Från början från Romelanda i Bohuslän men numera bosatt i Los Angeles.
– Man åker ju dit och tänker att ”Nu är det America-time alltså”. Nu ska jag bara hänga med amerikaner. Två månader senare sitter man i ett rum med bara andra svenskar, haha, säger han i podden.

Björn Gustafsson bor i en lägenhet som han hyr, berättar han. Det är dyrt, men han trivs. När Kristoffer Triumf frågar honom om han tänker sig att han ska bo kvar i Los Angeles för alltid säger han inte nej.
– Jag tycker verkligen om LA alltså.

Under intervjun avslöjar Björn Gustafsson att han umgåtts med dj:n Adrian Lux eftersom att de bott nära varandra. Han sportar med stjärnproducenten Max Martin.

– Vi spelar innebandy ibland.

Relationen med Björn Gustafssons amerikanska flickvän är över, berättar han.
– Vi gick från att vara ihop till it's complicated.

Har blivit en del standup

Ibland går Björn Gustafsson på hajk, eller promenader som han förklarar att det egentligen är. När han inte gör det, eller spelar Candy Crush har det blivit en hel del standup, men också auditions. Han syns bland annat i en liten roll i actionskomedin SPY, regisserad av Paul Feig.

– Det var skitroligt. Det är många roliga människor som är med. Det var den första audition jag gick på.

Om det inte hade varit för strul med visum, kunde det blivit en till roll på vita duken.
– Jag fick faktiskt en liten grej i Ghostbusters. Paul Feig gör ju den. Han var superskön. Men Sony Pictures vill att man ska ha ett unikt visum för dem. Jag har ett artistvisum för tre år.

Björn Gustafsson berättar också att han precis pitchat någonting i Sverige.
– Jag har skrivit några grejer ihop med en kille och en annan manusförfattare. Då är jag liksom kreatör eller vad man kallar det. Det låter fett att säga, säger han i podden.

ARTIKELN HANDLAR OM