Mikkey Dee

Mikkey Dee blir ny medlem i Scorpions

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Svenske trummisen Mikkey Dee blir ny medlem i Scorpions.

Det meddelar det tyska bandet på sin Facebooksida.

”Efter våra otroligt succéartade konserter i USA, Europa och Asien har vi hittat en fantastisk trummis i Mikkey Dee. Han bidrar med en fräsch energi till bandet och vi ser fram emot den spännande tiden tillsammans som ligger framför oss”, skriver de.

Svenske Mikkey Dee var medlem i Motörhead från 1992 och fram till sångaren Lemmy Kilmisters död förra året. Sedan i våras har han hoppat in och vikarierat för Scorpions trummis James Kottak som drabbats av sjukdom. Nu ansluter trummisen sig till det legendariska tyska rockbandet permanent.

Bandet släppte nyheten på Facebook under tisdagsmorgonen.

”Mikkey Dee ansluter sig till bandet permanent”, skriver de.

Mikkey Dee berättar mer om det nya jobbet på sin Facebooksida.

”Känner mig hedrad”

”Jag känner mig hedrad och tursam över att få fortsätta spela trummor på den här nivån. Jag växte upp med att lyssna på Scorpions och jag har alltid älskat bandet. Vi har varit vänner länge så att få resa och spela med Klaus, Rudolf, Matthias och Pawel i år har varit väldigt roligt”, skriver han.

Han hyllar också sina gamla kollegor.

”Jag hade nästan 25 fantastiska år med mina vänner och bröder Lemmy och Phill i Motörhead och det kommer alltid att vara grunden i mitt framtida trummande. Lemmy hade alltid stor respekt för Scorpions för att de var ett riktigt rockband och jag är säker på att han är stolt däruppe över att jag gått vidare”.

Kottak lämnar bandet

Mikkey Dees tillträde innebär att James Kottak lämnar gruppen för gott.

”Vi vill tacka James för så många års deltagande i bandet och privat vänskap. Vi förstår och respekterar hans behov av tid medan han tar sig igenom de sista stegen av sitt tillfrisknande”, skriver Scorpions på Facebook.

Scorpions bildades i Hannover 1965 och har haft megahits som ”Still loving you” och ”Wind of change”. De är ett av världens mest framgångsrika rockband.

Nöjesbladet söker Mikkey Dee.

ANNONS

Jämför kreditkort till semestern! Vilka förmåner passar dig?

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Mikkey Dee: ”Jag är rädd att kokain är för bra”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mikkey Dee

Scorpions

Hårdrock