Lars Wallin riskerar att bli vräkt

NÖJE

Modedesignern i infekterat bråk med sin hyresvärd

Foto: Lars Wallin.

Lars Wallin, 50, har inte betalat sin hyra under hela året.

Nu vill hyresvärden vräka honom.

Enligt modedesignerns assistent, Christine Holmlund, kräver Wallin hyresrabatt eftersom det pågår en renovering i huset.

– Vi har inga problem med att betala och gör det bums så fort hyresvärden går oss till mötes, säger hon.

Lars Wallin, som designar kreationer till både svenska och internationella kändisar och kungligheter, har hamnat i ett infekterat bråk med sin hyresvärd.

Hans företag, Lars Wallin Management AB, hyr en lokal på Östermalm i Stockholm av Franska Reformerta Församlingen. Sedan ett år tillbaka pågår en bullrig ombyggnation av vindslägenheterna i fastigheten. Enligt hans assistent Christine Holmlund har lokalen drabbats av vattenskador och flisspackel och tidigare var hissen avstängd under fyra månader.

– Det är fruktansvärt jobbigt att arbeta, skissa och sy under ett fruktansvärt buller. Tak rasar in, möbler och inventarier har förstörts. Det är ingen lek, säger Christine Holmlund.

”Vägrar ge oss kompensation”

Modedesignern har begärt att få hyresrabatt på grund av renoveringen och ska enligt assistenten ligga i förhandling med hyresvärden om det, utan framgång.

– Andra företag i huset har fått rabatt, säger Christine Holmlund.

– Hyresvärden vägrar ge oss kompensation, det är inte okej med tanke på vad vi gått igenom.

Wallins företag har därför vägrat att betala månadshyrorna i år, vilket har lett till att hyresvärden har skickat en fodran till Kronofogden på totalt 225 291 kronor.

Tas upp i rätten

Nu har fallet gått vidare till Stockholms tingsrätt. Hyresvärden kräver att få pengar för hyran och vill dessutom ha bort Lars Wallin från byggnaden.

Men modedesignern vill inte flytta på sig, enligt Christine Holmlund.

– Vi har inga problem med att betala och gör det bums så fort hyresvärden går oss till mötes. Vi vill vara kvar, lokalen är jättefin.

ARTIKELN HANDLAR OM

Östermalm

Stockholm