Björn Skifs berättar om helgens kollaps

1 av 4 | Foto: Björn Skifs.
NÖJE

Ett blodtrycksfall gjorde att Björn Skifs svimmade i sitt hem.

På sin Facebook-sida skriver artisten nu om kollapsen och tackar för allt stöd.

– Det värmer för en tillfället stukad artist, skriver artisten.

Det var natten mot lördagen som Björn Skifs, 69, svimmade i sitt hem efter att ha uppträtt med showen ”Revanschen på Skansen” på Skansen i Stockholm.

Sedan dess har den folkkära artisten vårdats på sjukhus. Det var länge oklart vad som hade drabbat Skifs men i ett inlägg på Facebook berättar han nu om olyckan.

Innan fredagens konsert genomfördes hade Skifs ”skyhögt” blodtryck och en del komplikationer. Men då läget stabiliserade sig kände han sig stark nog att genomföra showen, som han gör med vännen och kollegan Tommy Körberg.

Efteråt drabbades han dock av det motsatta. Ett blodtrycksfall gjorde att Björn Skifs svimmade och föll så illa att det resulterade i en hjärnskakning samt fyra stygn i pannan.

Tacksam och rörd

Artisten befinner sig fortfarande på sjukhus för kontroll och uppföljning. Men via meddelandet på Facebook hälsar han att han snart är på banan igen.

Skifs passar även på att tacka för allt stöd han fått från sina fans.

– Jag är sååå tacksam och rörd över alla fina hälsningar jag fått. Det värmer en för tillfället stukad artist, skriver han.

Sedan tidigare har det framgått att Björn varit väldigt besviken över att lördagens och söndagens konserter tvingades ställa in. Något han även uttrycker på Facebook.

– Jag är oerhört ledsen över att helgen inte kunde genomföras, men det gick verkligen inte, skriver han.

Arrangören bakom ”Revanschen på Skansen” tittar på möjligheter att flytta showen till ett senare tillfälle.

– Vi ska naturligtvis försöka gottgöra alla besvikna. Vi tittar naturligtvis på att göra nya konserter eftersom den blev väldigt lyckad i fredags, sa producent Åsa Holmgren tidigare till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM