Swingflu hotar Swingflys show: ”Jag spydde i natt”

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tar kortisontabletter inför comebacken i musiktävlingen

1 av 7

NORRKÖPING. Swingflu.

En enveten influensa hotar Swingflys comeback i Melodifestivalen – under natten spydde artisten.

– Sjukdomen påverkar, jag kan inte andas, säger han till Nöjesbladet.

Lisa Ajax halsar honung i förebyggande syfte.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Lisa Ajax halsar honung i förebyggande syfte.

Han gick direkt till final förra gången 2011.

När Swingfly nu är tillbaka i Melodifestivalen är det med Helena Gutarra från ”The Voice” och en låt skriven av giganterna Jocke Åhlund och Andreas Kleerup. Men en förkylning hotar showen på lördag.

– Jag har en förkylningsinfluensa, jag fick det i går. Det kommer påverka för jag kan inte andas. För att klara av sångtekniken måste jag kunna andas, sa han till Nöjesbladet i går.

Spydde under natten

På natten blev det sedan värre på artisthotellet i centrala Norrköping.

– Jag spydde under natten, jag är yr ännu. Så jag ska gå hem och ta det lugnt inför festen i kväll.

Under torsdagens repetitioner hostade han och lät märkbart härjad på rösten.

– Jag höll tillbaka för halsens och röstens skull. Om jag fortfarande är sjuk på lördag kommer jag köra hårt ändå.

Nu sätter han sitt hopp till kortisontabletter.

– Jag måste ta det lugnt och så ska jag möta upp någon som heter Johan som har tabletter. Det är business så detta kommer jag lösa, det kommer gå bra.

Efter repet fick han konsultera SVT:s läkare på plats som rådde honom att avstå från välkomstfesten på kvällen. Han stannade därför hemma på hotellrummet, Helena Gutarra dök upp på Kolmården ensam.

– Han sa att jag stannar hellre hemma på rummet och vilar för att samla nya krafter. Det tar ju på krafterna att göra saker hela tiden, säger scenpartnern Helena Gutarra.

Lindarw vidtar försiktighetsåtgärder

Hon är själv inte orolig att bli smittad.

– Nej, jag har själv precis klivit upp ur influensan och mår jättebra.  Men det skadar ju inte att boosta immunförsvaret, jag dricker mycket vatten med citron och ingefära.

Inför lördag återhämtar sig debutanten Saraha från förkylning och känner fortfarande av problem med halsen. I arenan gick även studiomannen Henric von Zweibergk med rosslig röst. Samtidigt preppar flera av artisterna för att inte bli sjuka. Oscar Zia satsar på "handsprit och avstånd" medan Christer Lindarw sätter hoppet till preparat.

– Jag har Berocca, c-vitaminer, gurglar med något, så finns det något spray till halsen för att bakterier inte ska fastna. Det blir som en hinna, där bakterier inte fäster säger de. Det verkar väldigt bra. Man måste ju tro på det.

Under repetitionerna halsade Lisa Ajax ur en honungsflaska.

– Jag tar det förebyggande. Jag mår jättebra hoppas att jag inte blir smittad. Honung kör jag alltid med inför alla gig, det lenar i halsen, säger hon till Nöjesbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE