Miriam Bryant stämmer Trance Dance-sångaren

avTorbjörn Ek

NÖJE

Vill inte att hans bolag ska få ersättning - Advokat: ”Bryant kommer att framstå som väldigt snål”

1 av 5

Miriam Bryant vill inte betala mer ersättning till sin förra manager.

Nu stämmer hon hans bolag för att slippa.

– Jag är förvånad. Hon har tjänat många miljoner mycket tack vare hans arbete, säger managerns advokat Thomas Bodström.

Miriam Bryant, 25, stämmer sitt före detta management för att slippa betala ersättning för liveframträdanden som bokats in efter att hon lämnat bolaget.

Det framgår av en stämningsansökan som i veckan lämnades in till Stockholms tingsrätt.

Planerar motstämning

Mangementbolaget Stereoscope drivs av Ben Malén, 56, under 80-talet känd under sitt artistnamn Ben Marlene och frontman popgruppen Trance Dance. Stereoscope representerar bland annat Ace Wilder, Elin Bergman och Margaret Berger.

Ben Maléns advokat är förre justitieministern Thomas Bodström som säger till Nöjesbladet att Miriam Bryant kan förvänta sig en motstämning.

– Vi har försökt lösa det här utom rättegång, men om hon vill ha det så kommer hon få det. Då kommer vi kräva att höra henne under ed om varenda spelning hon har haft, varenda inkomst för att ta reda på vad Ben har rätt till. Hon har tjänat många miljoner mycket tack vare Ben Malén och deras arbete, säger Bodström.

Haft rätt till fortsatt ersättning

Miriam Bryant representerades av Maléns bolag mellan åren 2012 och 2015. Därefter har Maléns bolag haft rätt till fortsätt ersättning i mellan två och fem år för avtal som managementbolaget förhandlat fram.

Men nu vill Bryant slippa betala ersättning till sin före detta manager för liveframträdanden som bokats efter att hon lämnat hans bolag.

Enligt stämningsansökan hävdar Maléns bolag å sin sida att de ska ha rätt till tio procent av intäkterna från Miriam Bryants liveframträdanden även framöver i de fall då bokningen sköts av det bokningsbolag som Malén slutit avtal med för Bryants räkning.

”Vill inte göra rätt för sig”

– Hon har tjänat enorma pengar. Jag är förvånad över att hon väljer att det här ska bli en öppen rättegång. Då tror jag att hon kommer att framstå som väldigt snål som inte vill göra rätt för sig och hävda att ett avtal inte gäller, säger Maléns advokat Thomas Bodström.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Miriam Bryants advokat som hänvisar till vad som står i stämningsansökan.

Nöjesbladet har också sökt Miriam Bryant via hennes nya manager Henrik Augustin. Han svarar via mejl:

”Miriam har inga vidare kommentarer, jag kan bekräfta att det finns en stämning och en tvist, mer än så kan jag inte uttala mig.”

ARTIKELN HANDLAR OM