Skådisen: ”Jag fick Zikaviruset och förlorade mitt barn”

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: All over press
Skådespelerskan Kelly-Marie Stewart

Skådespelaren Kelly-Marie Stewart, 31, tror att Zikaviruset ligger bakom att hon sitter i rullstol och att hon tidigare fått ett missfall.

Nu varnar hon gravida kvinnor från att resa till länder där viruset finns.

– I början kändes det bara som influensan, säger skådisen till The Echo.

För nio år sedan var skådespelaren Kelly–Marie Stewart, mest känd från tv-serien "Hollyoaks", på semester i Dominikanska Rupubliken.

När hon var där fick hon kliande myggbett över hela kroppen vilket till en början gav influensaliknande symptom, men bara några veckor efter att hon kommit hem till Liverpool hade det hela blivit mycket värre än så.

– Det började kännas konstigt i benen, som att jag gick på en svamp, säger skådespelaren till The Echo.

Förlorade känseln

Efter ytterligare en tid hade Kelly-Marie Stewart förlorat all känsel från midjan och nedåt, och i sviterna av detta konstaterades det på sjukhus att barnet hon bar på hade dött.

Tror det var Zikaviruset

Trots att läkare diagnostiserade Kelly-Marie med Guillain-Barrés syndromet (förlamning i armar och ben) är hon i dag övertygad om att det i själva verket var Zikaviruset som låg bakom förlamningen och missfallet.

– Folk frågar alltid hur man får Guillain-Barrés, men det finns inget svar på den frågan. Men jag mådde bra innan jag reste till Dominikanska Republiken, och den enda person jag träffat som har sjukdomen var också flygvärdinna (Kelly-Marie var flygvärdinna innan hon sadlade om till skådis), så jag tror att det har något med länderna däromkring att göra, säger hon till The Echo.

Nu uppmanar hon gravida kvinnor att vara försiktiga med vart de reser.

– Vi lever i en kultur där man tänker att det inte kommer att hända oss, men varningarna finns där av en anledning, säger Kelly-Marie till The Echo.

Publicerad: