Därför dog Bobbi Kristina

Drunkning och en drogöverdos ledde till Bobbi Kristina Browns död, enligt obduktionen.

Det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Den 26 juli förra året hittades Whitney Houstons dotter Bobbi Kristina Brown efter hittades livlös i ett badkar. Efter sju månader i koma gick hennes liv inte att rädda. Hon blev 22 år gammal.

Först nu blir dödsorsaken offentlig. Obduktionen från Fulton County Medical Examiner i Atlanta visar att den främsta orsaken till Bobbi Kristinas död var en kombination av drunkning och en cocktail av droger.

Spår av marijuana, alkohol, den kokainrelaterade substansen bensoylekgonin och morfin hittades i hennes kropp. Det gjorde också bensodiazepiner, en receptbelagd medicin mot ångest.

Hade drogproblem

Läkaren har inte kunnat fastställa om döden varit avsiktlig eller en tragisk olycka.

Obduktionsrapporten har tidigare varit sekretessbelagd eftersom åklagare menat att ett offentliggörande av den vore intregritetskränkande. Under måndagsmorgonen blev den trots det offentlig.

I slutet av förra året berättade Bobbi Kristinas rumskompis Danyela Bradley om vännens drogmissbruk.

– Jag såg hennes fysiska tillstånd och förstod det, sa hon i ett inspelat förhör som gjorts med anledning av en bilolycka som de båda kvinnorna var inblandade i bara dagar före Bobbi Kristinas död.

Hon sa också att Bobbi Kristina ibland var på påverkad att det inte gick att prata med henne.

Begravd bredvid Whitney

Bobbi Kristinas död liknar på många sätt hennes mammas, som hittades i badkaret på hotellet Beverly Hilton strax innan Grammygalan 2012. Då hade hon brottats mot ett tungt drogmissbruk i flera år. Mor och dotter hade också lagt in sig på avvänjning tillsammans.

Whitney och Bobbi Kristina ligger begravda bredvid varandra på en kyrkogård i Westfield i delstaten New Jersey.

Publisert:

LÄS VIDARE