”Idol”-Nikki kritiserar TV4: Besviken över klippningen

Sågade deltagarens utseende: ”Jag förstår att ni är besvikna och reagerar”

Av: Mikaela Somnell, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hon sågade en deltagares utseende – och har kritiserats hårt i sociala medier.

Nu lägger ”Idol”-juryns Nikki Amini skulden på hur TV4-programmet klippts.

”Jag förstår att ni är besvikna och reagerar, det gjorde jag med när jag fick se hur programmet var klippt”, skriver hon på Instagram.

Det har stormat kring TV4:s talangjaktsprogram ”Idol” efter att en deltagare ratades på grund av hennes kläder.

Aspirerande artisten Izadora Burenstrand, 25, fick nej vid sin audition efter att såväl Nikki Amini, 33, som Kishti Tomita, 54, ratat hennes stil.

Sociala medier har fyllts med negativa kommentarer och tidigare ”Idol”-deltagaren Charlie Grönvall och Aftonbladets krönikör Malin Wollin har varit skarpt kritiska.

På Instagram har Nikki Amini nu valt att kommentera kritiken och hon lägger ansvaret på hur TV4 valt att klippa programmet.

Besviken över klippningen

”Jag är ledsen över att vissa har tolkat det som att jag i måndagens program av Idol har haft ett negativt bemötande gentemot en ung tjej. Jag förstår att ni är besvikna och reagerar, det gjorde jag med när jag fick se hur programmet var klippt”, skriver hon.

Nikki Amini säger att hon både minns provsjungningen och har kontrollerat råmaterialet från inspelningen i efterhand för att vara säker på att hon minns rätt:

”Jag är väldigt tydlig med att Izadora inte ska lämna juryrummet med känslan av att hon inte fått en guldbiljett baserat på hennes klädsel. Jag letar alltid efter ett helhetsintryck som innefattar, stil, karisma, sångröst, hur väl förberedd den sökande är, låtval och allt annat som skapar helhetsintrycket” skriver hon.

Nikki Amini.
Foto: TV4
Nikki Amini.

”Jag diskriminerar aldrig”

” Om jag inte tror att den sökande har det som krävs för att klara av den tuffa resa som Idol innebär och inte minst därefter en framtida artistkarriär kommer jag att säga nej. Men jag diskriminerar aldrig.”

TV4:s exekutiva producent Malin Knave kommenterar inslaget i ett mejl till Nöjesbladet:

”Idol är programmet som hittar, formar och skapar några av framtidens stjärnor inom musik. Men Idol handlar inte endast om att ha en bra sångröst utan om ett samlat helhetsintryck av sång, artisteri, personlighet och stil. Vi gör ingen skillnad på kön, etnicitet, sexualitet eller religion. Vi har en oerhört kunnig jury som har till uppgift att se till helhetsintrycket hos de som söker. Alla auditiontimmar som filmas kan omöjligt hamna i programmet och alla motiveringar till de som söker kommer inte heller med. Juryn är tydlig med att anledningen till att personen som inte går vidare bottnar i flera faktorer och är samlad bedömning av hela framträdandet. I det aktuella klippet har en förklarande del av det resonemang juryn och i synnerhet Nikki för, inte kommit med. Det beklagar vi.”

Nöjesbladet har sökt samtliga medlemmar ur Idol-juryn utan framgång. Kishti Tomita och Nikki Amini avböjer i dagsläget att kommentera.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN