Qristina går på utbildning - på knarkhem

1 av 2
HAR INTE FÅTT ETT ÅTERFALL Sedan Qristina Robohn skrev in sig på vårdföretaget Resurs kvinnoavdelning i Tingsryd har rykten om att hon börjat missbruka droger igen tagit fart. Men de är inte sanna. Anledningen till att hon går i rehabilitering är att det är en del av hennes utbildning.
NÖJE

"Farmen"-Qristina Ribohn går på drogbehandling.

Men hon har inte återfallit i sitt gamla missbruk.

- Det är ren utbildning, säger hon.

I går kväll var hon med i TV4-dokumentären om "Farmen" och om ett par veckor tävlar hon i cellerna i "Fortet".

Men just nu befinner sig Qristina Ribohn långt från tv-glamouren. Fram till den 19 september går hon på rehabilitering för drogmissbrukare på vårdföretaget Resurs kvinnoavdelning i Tingsryd. Hon är helt avskuren från telefonkontakt, tv och tidningar.

Och rykten sprids nu att Qristina återfallit i sitt gamla narkotikamissbruk.

Men skvallret är inte sant.

- Det är otäckt. Folk har ringt hit och utgett sig för att vara mina släktingar bara för att kolla om jag verkligen är här, säger hon.

Diplomerad motivator

Den 17 maj blev Qristina diplomerad motivator för personer med drogberoende. Just nu avslutar hon sin utbildning till drogterapeut. Hon är just nu i den fas av utbildningen där eleverna själva får genomgå det program som klienterna ställs inför.

Det är en utmaning på flera plan för Qristina som själv gick igenom behandling 1992-1996 efter att ha missbrukat både heroin och hasch.

- Det har varit jobbigt, framförallt på nätterna när man inte kan försvara sig mot känslostormarna som bubblar upp. Jag har brutit ihop och gråtit och gråtit. Men det känns ändå väldigt bra, säger Qristina.

Hon ser utbildningen till drogterapeut som ett sätt att hjälpa andra som gått igenom samma helvete som hon. Och hon lovordar Resurs 12-punktsprogram.

- Det är en metod som verkligen fungerar och som har en helhetssyn på missbrukaren. Jag känner att det här är det enda området där jag har riktigt stora kunskaper som jag kan använda. Vi håller på att förlora en hel generation till drogerna och det här är en chans att göra en insats, säger hon.

En framgångsrik metod

Dan Panas