Skivbolagschef anklagas för övergrepp

Försökte tvinga sig på marknadschef – när frun var i rummet bredvid

1 av 2 | Foto: REPUBLIC RECORD
Charlie Walk.
NÖJE

Tv-profilen och skivbolagschefen Charlie Walk anklagas för sexuella övergrepp.

Walk, som bossar över stjärnor som Ariana Grande och Drake, ska ha förgripit sig på en före detta anställd.

– Att du var full och att jag var 15 centimeter längre räddade mig, skriver marknadschefen Tristan Coopersmith i ett öppet brev.

Charlie Walk, 49, är chef över skivbolaget Republic Group som bland annat har Ariana Grande, The Weeknd och Hailee Steinfeld i sitt stall. Han är också känd som domare i FOX:s realityserie ”The Four”.

Nu anklagas han för sexuella övergrepp av Tristan Coopersmith, som anställdes som marknadschef av Walk på hans dåvarande arbetsplats Sony Music 2004, skriver Rolling Stone.

”La handen på mitt lår”

I ett öppet brev beskriver Coopersmith att Walk under hennes tid som anställd regelbundet kallade in henne på sitt kontor för att berätta att han ville ha sex med henne.

– Du bjöd in mig på middagar som jag i efterhand förstod att jag inte hade någon anledning att vara med på, men du gjorde det så att du kunde lägga din hand på mitt lår under bordet, varje gång närmare och närmare mina privata delar, skriver hon.

Knuffades ner på sängen

En kväll eskalerade det.

– Och sedan var det där tillfället då du tryckte in mig i ett hörn och knuffade in mig i ditt sovrum på ner på din säng. Sängen du delade med din fru...din fru som var i rummet bredvid. Att du var full och att jag var 15 centimeter längre än dig räddade mig.

Tristan Coopersmith sa upp sig 2005.

– Du fick mig att må illa nästan varje dag, skriver hon.

Charlie Walk har inte kommenterat anklagelserna.

Hollywoodmännen som anklagats i #metoo 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM